Life & Living

Ouderwets gezellige avonden

woensdag, 11 december 2019

Herinner je ze nog: die avonden gevuld met een gezellig spelletje monopoly of ganzenborden? Heerlijk met elkaar bezig zijn in plaats van ieder voor zich achter een beeldschermpje geplakt? Zet uit die schermen en kruip weer eens lekker met elkaar om de tafel! Een gezellig avondje met de familie kan toch niet mooier zijn dan écht samen bezig zijn? En met de juiste verlichting zorg je ook nog eens voor een mooie sfeer! Een eettafel lamp bijvoorbeeld zoals een mooie hanglamp boven de tafel.

De mooiste verlichting op of bij de tafel
Voor een heerlijke, zachte sfeer kies je natuurlijk voor een mooie eettafel lamp. Maar ook om het spel goed te kunnen zien, zijn deze woonkamer lampen onmisbaar. Lampen voor de eettafel zijn er in heel veel varianten, waardoor er altijd wel een lamp is die past bij jouw interieur en jouw wensen. Met de juiste verlichting verhoog je de sfeer maar ook het eetgenot of het spelplezier, simpelweg omdat je zo alles goed kan zien. Ga je voor een hanglamp met meerdere lichtpunten of kies je juist voor één groot lichtbron? Ga je voor modern of juist voor nostalgisch? Wil je met elkaar rond de tafel genieten van en met elkaar, dan kan het fijn zijn als de verlichting ook goed bij iedereen schijnt. Zo voorkom je dat iemand stiekem zijn monopolygeld achteroverdrukt…

En wat ga je spelen?
Veel ouderwetse gezelschapsspellen zijn nog te koop, zoals monopoly, ganzenborden en bijvoorbeeld de klassiekers dammen en schaken. Maar tegenwoordig zijn er ook tal van andere spellen op de markt. Ben je niet zo van de spelletjes? Natuurlijk zijn er talloze andere dingen die je met elkaar kunt doen. Verhalen vertellen, bijvoorbeeld, of misschien is er wel één echte verteller in de familie en kan de rest ademloos toehoren. In zo’n geval is een sfeerlamp een aanrader! Of gooi een bepaald thema op tafel en ga hier met elkaar over in gesprek. Zeker bij wat intiemere vragen kan je nog een hoop van elkaar te weten komen. Ook leuk is het om gezellig creatief met elkaar bezig te zijn. Uiteraard is hierbij duidelijk licht bij de eettafel onmisbaar.