DIY

Mini detox voor je huis

dinsdag, 8 januari 2019

Hoewel Zamarra van nature een minimalist is en zelfs van opruimen haar beroep heeft gemaakt, moet ook zij toegeven dat er toch ongemerkt veel nutteloze zaken je huis binnen kunnen sluipen. Het nieuwe jaar is een prima moment voor een kleine detox , klaar in één uur.

Vijf is echt genoeg

De keuken is een goed startpunt voor een mini make-over. Bijvoorbeeld die ene keukenla vol vuilniszakdichtbinders, elastiekjes, pennen en aanstekers. Iedereen heeft wel zo'n la en daar is op zich niks mis mee, maar af en toe stevig uitmesten kan geen kwaad. Als je van alles vijf over laat is dat wel genoeg, dat geldt bijna voor alles (behalve voor schoenen natuurlijk). Gluur ook even in de voorraadkast en koelkast: wedden dat er achterin nog spullen staan die over datum zijn? Tijd: 15 minuten

Nostalgisch bladeren

Door naar de studeerkamer, waar de papieren tijger loert. Wie heeft er geen jaargangen administratie in dozen, mappen of stapels. Waarom eigenlijk? Heb je af en toe zin om op een regenachtige zondag eens lekker nostalgisch door de telefoon- stroom- en waterrekeningen van 2008 te neuzen? Alleen de zaken die voor de belastingaanslag van belang zijn moet je bewaren. De rest? Huppekee, in de versnipperaar. Dat scheelt weer een metertje kastruimte. Tijd: 30 minuten.

Ranzige lippenstift

Het laatste kwartier van de detox mag je helemaal los in de badkamer. Je zou het niet denken, maar ook daar kan veel weg. Wat dacht je van alle medicijnen die over datum zijn? Deze kun je inleveren bij de apotheek. Na het medicijnkastje is de beautyhoek aan de beurt. Kruimelige poedertjes, ranzige lippenstift, drie jaar oude zonnebrandcrème en roestige scheerschuimbussen mogen subiet in de vuilniszak. Tip: het kan hierbij helpen om jezelf een fijn nieuw potje crème te beloven. Tijd: 15 minuten.

Check voor meer schoonmaaktips het Facebook en Instagramaccount van Zamarra Kok.

Ook leuk om te lezen:

- Vlog: Zamarra Kok geeft schoonmaaktips