DIY Food & Drinks

maak-je-eigen-dips

woensdag, 8 augustus 2018

Heerlijk op een stokbroodje bij de barbecue, of ’s avonds met een lekker glaasje wijn!

Maak je eigen Hummus!

Dit heb je nodig:

  • 1 blik kikkererwten
  • 1 eetlepel tahin (te koop in de supermarkt)
  • 1 halve, uitgeperste citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel paprika poeder
  • Olijfolie

Dit moet je doen:

Doe alle ingrediënten in een blender of keuken machine. Mix alles tot er een egaal geheel ontstaat.

TIP: Heb je liever iets dunnere hummus? Voeg extra olijfolie of een beetje water toe.

Maak je eigen Pesto!

Dit heb je nodig:

  • 30 gram pijnboompitten
  • 40 gram basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 40 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 120 ml olijfolie
  • Peper en zout

Dit moet je doen:

  1. Neem een koekenpan en rooster de pijnboom pitten.
  2. Rasp ondertussen de kaas (indien nodig).
  3. Pers de knoflook in een knoflookpers of snij het fijn met een mes.
  4. Meng de pijnboompitten, de basilicum, de kaas en de olijfolie in een keukenmachine.
  5. Voeg peper en zout toe, naar smaak.