Eventnieuws

Vrouw met ballen

donderdag, 20 februari 2020

Vrouw met ballen is een meeslepend boek over een schokkende ontdekking, vol ontroering, lef en humor. Een intens geschreven levensverhaal over verlies, de kracht om opnieuw te beginnen en te leven vanuit je hart. Het boek komt pas op 16 april uit, maar bezoekers van de Huishoudbeurs kunnen in de Workshop Villa (Happy & Healthy, hal 13) alvast een voorproefje krijgen van de schrijfster, Fem Canes. Lees hieronder als eerste een van de bladzijden uit het boek.

“Fem gaat door een moeilijk periode wanneer hun ogenschijnlijk traditionele heteroseksuele relatie zijn langste tijd gehad lijkt te hebben, en zij het vermoeden heeft dat haar grote liefde vreemd gaat. Om zichzelf te wapenen tegen toekomstige pijn, is ze vastbesloten die allerlaatste confrontatie aan te gaan, hem nog een kans te geven op te biechten wat hij verbergt voordat zij definitief besluit, na elf jaar, de knoop door te hakken. Maar ze kan nog niet vermoeden wat er werkelijk aan de hand is… Ze hoopt rust te vinden, maar in plaats daarvan ontdekt ze het schokkende geheim dat Carly al negenenveertig jaar lang met zich meedraagt.

Stel je voor: je vermoedt dat je man vreemd gaat – maar dan blijkt hij een transgender te zijn... Een vrouw geboren in het lichaam van een man. Het overkwam Carly, een begrip in de internationale autosport, een wereld die barst van het testosteron. En uitgerekend hij bleek een zij. Na verwoede pogingen om zijn transgenderidentiteit geheim te houden voor Fem en de buitenwereld, biecht Carly uiteindelijk aan Fem op zich vrouw te voelen en in transitie te willen gaan.

Van het ene op het andere moment, is de man Carly verdwenen uit Fem’s leven en is niets meer zoals het was. Zij had heel hard weg kunnen rennen, maar ze gaat de uitdaging aan. Ze gaat deze reis samen met haar geliefde maken, ook al verandert haar seksuele geaardheid niet. Ze houdt van de mens Carly. Zonder zekerheden of valse beloftes waar zij als stel zullen eindigen. Maar al snel lijkt het erop dat hun relatie zich juist verdiept. Carly’s verregaande keuze te veranderen van identiteit, zorgt voor een onomkeerbaar proces, waardoor ook Fem zichzelf ontdekt als completer mens in deze reis.”