Home & Garden

Meer ruimte en minder rommel in de hal? Met deze 5 schoenenopbergers gaat dat lukken!

donderdag, 7 april 2022

De hal is de eerste indruk van je huis en niemand houdt er van als deze rommelig is. Het lastige is alleen: hoe houd je je hal rustig en overzichtelijk met al die rondslingerende schoenen? Onmogelijk? Dat dacht je! Wij hebben de 5 handigste schoenenopbergers voor je geselecteerd. Zo kan je gemakkelijk en snel je favoriete schoenen terugvinden, oogt het een stuk rustiger en houdt je ruimte over om nog meer schoenen te kopen :) Win-win!

Twee paar schoenen op de plaats van één

Met deze kleine (en goedkope) opbergsystemen creëer je het allersnelst meer ruimte. Je schoenen berg je verticaal op, waardoor je horizontaal meer ruimte overhoudt. Je hebt ze in bijna alle kleuren van de regenboog. Zo kan je je schoenen op kleur, seizoen of stijl organiseren en passen ze altijd bij je interieur. Ook houden deze organisers je schoenen in topconditie. Door de gaatjes in het middenstuk kan er lucht bij de schoenen en voorkom je nare luchtjes. Sommige varianten zijn verstelbaar, wat ze geschikt maakt voor elke soort en maat schoen.

Zwevende schoenenkast

Deze schoenenopberger is helemaal hip en zie je in steeds meer woontijdschriften terugkomen. In de mooiste kleuren en diverse afmetingen past er altijd een zwevende schoenenkast aan de muur in je hal. Het handige aan deze opberger zit hem in het design: de vakken die openklappen maken op bijzondere wijze ruimte voor je schoenen. Omdat deze schoenenopberger zo smal is, neemt het vrij weinig ruimte in beslag. Niemand zou zeggen dat je hierin je schoenen opbergt! Ook kun je de bovenkant gebruiken om andere items bij elkaar te houden, zoals sleutels of je portemonnee.

Een stijlvolle schoenenbank

Met een bankje in de hal kun je comfortabel je schoenen aan- en uittrekken. Maar zo’n bankje heeft nog een voordeel: opbergruimte voor je schoenen! Kies een bankje in je favoriete kleur, met een metalen rekken eronder, zodat je hier je meest gebruikte schoenen in kwijt kan. Of kies een dichte bank die je open kan maken. Hier kun je de schoenen in kwijt die je minder vaak draagt, die seizoensgebonden zijn of die je liever uit het zicht houdt. Een prachtige eyecatcher in je hal.

Hangende schoenenopberger

Heb je een (diepe) kast in de hal? Dan kun je gebruik maken van die ruimte door aan de binnenkant van de deur een hangende schoenenopberger te plaatsen. Dit bespaart echt heel veel ruimte! Hangende organisers zijn niet alleen geschikt om schoenen in op te bergen, maar ook voor mutsen, handschoenen en sjaals. Zo heb je al je accessoires binnen handbereik.

Schoenenrek

Voor gezinnen met veel schoenen zijn schoenenrekken de oplossing omdat ze klein zijn, veel opbergruimte bieden en bijna overal passen. Schoenenrekken kunnen gestapeld worden, wat dubbel zoveel opbergruimte creëert. Eén schoenenrek biedt plaats voor 9 tot 12 paar schoenen. Gecombineerd met het opbergsysteem dat we als eerste bespraken, passen hier zelfs 18 tot 24 paar schoenen. Ze zijn iets minder stijlvol, maar wel erg praktisch en vaak vriendelijker voor de portemonnee.