DIY

DIY: zelf deodorant maken

vrijdag, 7 september 2018

Je deodorant koop je waarschijnlijk gewoon in de supermarkt of bij de drogist. Toch maken steeds meer vrouwen hun deo tegenwoordig zelf.

Zo nu en dan duiken er berichten op over de gevaren van deodorant voor de gezondheid. Voor veel vrouwen een reden om op zoek te gaan naar een gezonder alternatief, zonder ‘rommel'. Maar zelf deodorant maken is ook super goedkoop en doet, net als de duurdere varianten uit de winkel, prima zijn werk.

Zelf deo maken

Wij zochten daarom uit hoe je zelf deo kunt maken die geen aluminiumzouten, alcohol en parfum bevat en die toch goed zijn werk doet. Wat blijkt, zelf maken is onwijs makkelijk en de ingrediënten heb je waarschijnlijk al in je keukenkastje staan.

Dit heb je nodig:

  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels maizena
  • 2 eetlepels baking soda
  • Eventueel etherische olie (om een geurtje naar keuze aan je deo te geven)
  • Glazen potje

Zo maak je het:

Smelt de kokosolie in een pannetje of in de magnetron. Voeg de maizena en baking soda toe en roer goed door. Voeg eventueel nog wat etherische olie toe om een lekkere geur aan je deo te geven. Giet de inhoud nu in een glazen potje en laat hard worden in de koelkast. That's it! Jouw eigen gemaakte deo is klaar voor gebruik!