Home & Garden

De woontrends van nu

donderdag, 17 oktober 2019

Op zoek naar een nieuwe look voor je woning? Na het lezen van dit artikel zal je weer genoeg inspiratie hebben om een twist aan je huis te geven!

Groen, groener, groenst

Planten zijn ontzettend hip! Tegenwoordig zijn ze dan ook niet meer weg te denken uit onze huizen. In de woonkamer, in de keuken, op de WC of zelfs in de badkamer proberen we een urban jungle te creëren. Een aantal hippe planten van het moment zijn de Monstera, Calathea en de olijfboom.

Lekker duurzaam!

Ook het milieu is een terugkomend aspect in de woontrends. Steeds vaker wordt gezocht naar duurzame alternatieven om ingeving te geven aan je interieur. Urenlang de kringloopwinkel aflopen op zoek naar de perfecte eettafel of lamp? Het vinden van dit soort kringloopgelukjes kan een hele leuke en duurzame manier zijn om je interieur op te leuken. Een leuke tafel gevonden? Probeer verder te kijken dan het huidige uiterlijk, soms helpt het om de tafel een likje verf te geven. Voor een prikkie een prachtig, duurzaam item!

Mix & Match!

Het mixen van verschillende kleuren en stijlen is tegenwoordig ook helemaal toegestaan. Waar je vroeger nog stijlen had die niet gemengd met elkaar konden worden, is dit tegenwoordig absoluut niet meer het geval. Vloerkleden van Scandinavische of Oosterse afkomst kunnen tegenwoordig uitstekend gemengd worden met de industriële trend. Bijvoorbeeld het neer zetten van grote kast of tafel met metalen poten. Wat in dit straatje ook een leuke trend is die je ook steeds vaker ziet is het gebruiken van verschillende soorten stoelen aan de eettafel. Alles kan en mag tegenwoordig! Voeg een aantal leuke planten toe, breng een lik verf aan op de muur en klaar is Kees!