Life & Living

Citytrip in eigen land

dinsdag, 7 augustus 2018

Vakantietijd! Tijd om je even los te maken van alles wat de normale gang van zaken is; lekker wandelen door het bos, laat opstaan, het opruimen en opknappen van je huis, maar vooral weinig doen dat echt moet.

De vakantietijd is ook een mooi moment om naar een nieuwe sfeer of woonstijl te kijken, Inspiratie vind je dichtbij huis, midden in een grote stad, waardoor je een bezoek direct kan combineren met een roadtrip binnen Nederland. Ons land telt namelijk steeds meer hippe hotels en experience winkels. Om de consument tegenwoordig van de bank te krijgen moet je van goeden huize komen en dat hebben ze goed begrepen in de horeca- en detailhandel.

Een nieuw merk op het gebied van mooie woonwinkels is Bolia, waarvan je in Den Haag, Utrecht en Amsterdam prachtige showrooms vindt vol met originele ontwerpen en betaalbaar design.

Ben je toevallig in de Utrechtsestraat in Amsterdam beland, sla dan vooral Maison NL en JAN niet over voor de meest hippe en ultieme woonitems.

Ben je klaar met shoppen en denk je aan een goed café, doe het dan zoals de New Yorker zou doen en bezoek eens een hip hotel. Tevens een van mijn beste vakantietips voor als je naar het buitenland gaat: boek een leuk maar niet te duur hotel en ga lekker cappuccino’s of borrels drinken in de dure hotels van de stad om zo direct de atmosfeer van deze stad op te pikken en je te vergapen aan de mooie mensen en vooral het interieur.

Amsterdam heeft er de afgelopen jaren veel internationale hotel-titels bijgekregen, die zijn ingericht als sfeervolle zitkamers. Hier volgt een aantal concepten, die je niet mag missen:

The Hoxton: Herengracht 255 Amsterdam

Heerlijke, Londense city sfeer, hip gemaakt met industriële aspecten, die goed samengaat met de Amsterdamse grachtenpandencultuur en historie.

The W: Spuistraat 175 Amsterdam

Een echt moderne aanvulling op de meestal toch wel meer klassieke hotelconcepten in de stad. Het gebouw zit achter de het paleis op de Dam dus Amsterdamser kun je het bijna niet krijgen. Het restaurant is een beleving en heeft zelfs een ster.

The Pulitzer: Prinsengracht 323 Amsterdam

Dit hotel is zeer veelzijdig en heeft net de prijs voor het beste hoteldesign binnengesleept. Je kan via de binnentuin naar andere delen van de verschillende aangesloten historische panden lopen. Vooral het restaurant met voormalige apotheek is een lust voor het oog.

En dit zijn er nog maar drie! Onthoud dus dat je de volgende keer ook een bezoek aan een goed hotel inplant als je de stad in gaat! Je waant je in korte tijd in een andere wereld en gaat vol met gratis inspiratie weer terug naar huis!

Meer van Michiel? Bekijk ook zijn Instagram!