Vegetarische andijviestamppot van zoete aardappel

  • 19 september 2017
  • Huishoudbeurs
  • Recept Health

Deze vegetarische stamppot is lekker en gezond! Het eten van zoete aardappel is natuurlijk een echte trend. De stamppot is vegetarisch, bevat cashewnoten, appel en kerrie. Dit is weer eens iets anders dan de standaard stamppot met aardappelen, andijvie en spekjes.


Benodigdheden:

• Zoete aardappel

• 1 krop andijvie

• 1 eetlepel kerrie

• 30 gram roomboter

• 2 appelen

• Peper en zout

• 100 gram ongezouten cashewnoten


Zo maak je het:

Stap 1: Schil de zoete aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in 8 minuten gaar.

Stap 2: Snijd ondertussen de andijvie in reepjes en was ze goed.

Stap 3: Bak 1/3 van de andijvie in een pan met kerrie en laat slinken.

Stap 4: Schil de aardappel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.

Stap 5: Stamp de zoete aardappel met de roomboter en voeg een beetje peper en zout toe.

Stap 6: Roer de geslonken en de rauwe andijvie door de aardappelpuree.

Stap 7: Schep nu de appelblokjes en de cashewnoten door de stamppot.


Eet smakelijk!

Deel dit artikel

Kom ook naar Huishoudbeurs

Koop nu tickets met korting! »

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app