Van wintervacht naar bikini

Van wintervacht naar bikini

 

Oh jee, daar gaan we weer. De eerste zonnestralen heb ik op m'n huid gevoeld en de bikinistress slaat me om m’n oren. Nog maar een paar maanden en dan lig ik weer heerlijk op het strand in een bikini. Of wordt het nu toch echt eens tijd voor een badpak?

Een paar kilootjes

Ik weet nooit zo goed waar ik moet beginnen. Ik wil geen dieet volgen, ik heb namelijk het idee dat het jojo effect altijd stopt op z’n hoogtepunt. Maar toch moet m’n zorgvuldig opgebouwde wintervacht eraf. Het zijn maar een paar kilootjes. Maar die wegen altijd het zwaarst. Ik kreeg een tip van een collega dat ik de app FatSecret moest downloaden. Daarin zet je alles wat je eet en hoeveel je beweegt. Als je nou gewoon zorgt dat je (veel) meer verbrandt dan je eet, zit je altijd goed. Klinkt aannemelijk.

Bewustwording

De eerste dag was het voornamelijk bewustwording voor mij. Een croissant die ik om 11.00 uur heb genomen omdat het werd aangeboden, was helemaal nergens voor nodig. Ook is vanaf toen het plan ingegaan dat ik na de lunch ipv de lift, zeven verdiepingen met de trap zou gaan lopen. En dat half uurtje fietsen naar m’n werk in plaats van met de auto tikt ook lekker aan. Na een paar dagen als de nieuwigheid eraf is, wordt het best vermoeiend om alles wat je eet in een app te zetten, alleen al daarom zou je tussendoortjes moeten laten staan. Maar dat werkt bij mij toch weer de andere kant op. Als ik dan een avond gezellig heb zitten borrelen met heel veel heerlijke hapjes erbij, sla ik ook gerust even een dag over om het in te vullen. Ik weet toch wel wat de uitkomst is.

Meer verbranden dan opeten

Toch maar dat badpak? Nee, zeker niet. Ik voel dat dit het begin is van een gezondere bewuste levensstijl. Zolang ik de regel blijft hanteren, meer verbranden dan opeten, zou het uiteindelijk naar een mooi resultaat moeten leiden. Dus na die bewuste borrelavond kreeg ik een tip van een andere collega. Hoe verbrand je 1.000 calorieën in 10 minuten?

100 Jumping Jacks

100 Squats

75 Crunches

20 Pushups

10 Burpees

50 Jumping Jacks

45 Crunches

1 min.Wall Sit

45 sec. Planken 

Ehmmmm……….

 

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app