Summer of magic

Summer of magic

  • 21 juni 2016
  • Column Nicole Babay, beursmanager Huishoudbeurs
  • Nieuws Column

Dat wordt het zeker! Anderhalf jaar geleden besloten mijn vriend en ik in een impulsieve bui te gaan trouwen. Na een relatie van bijna 18 jaar en twee kinderen moet het er dan toch maar eens van komen. Waarom trouwen? En waarom dan na zo'n lange tijd pas?

De reden dat we gaan trouwen is heel eenvoudig. Ik vind het heel ongezellig dat ik een andere achternaam heb dan mijn kinderen en mijn partner. Dat ondanks dat ik echt geëmancipeerd ben en de generatie vrouwen voor mij dankbaar ben voor de strijd die zij gestreden hebben tegen ongelijkheid tussen man en vrouw. Ik wil toch hetzelfde heten en ga de naam dragen van mijn partner. En waarom nu pas? Omdat we het nooit eens waren over het feit hoe we zouden gaan trouwen.

Hij is Indisch en wil het allemaal heel groots, met vooral veel familie en vrienden en daar weer partners van en ga zo maar door. Dit resulteerde in een gastenlijst waarvan ik de helft niet ken of geen feest mee wilde vieren. Niet het romantische plaatje dat ik in mijn hoofd had en dacht alleen maar wat een zonde van het geld.

Die bewuste anderhalf jaar geleden kwamen we dan, na een paar gin tonics, eindelijk tot een overeenstemming. We gaan met een hele kleine groep familie en beste vrienden naar Bali en daar geven we het ja-woord aan elkaar. Het wordt een combinatie van een Indonesische en een Hollandse ceremonie met veel en lekker eten, gamelan muziek en danseressen, een mooie jurk, rozenblaadjes, vuurwerk en een betoverende omgeving. Alles wat we toen hadden bedacht, gaat nu werkelijkheid worden. Ik heb er zoveel zin in. Het wordt echt een summer of magic! Ik hoop dat jullie ook een magische zomer tegemoet gaan. Laat de zon maar schijnen.

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app