Soep van boerenkool en appel met walnoten

  • 05 januari 2017
  • Huishoudbeurs
  • Recept Health
Wat heb je nodig?
- 8 walnoot helften, in stukjes gebroken
- 1 ui, fijn gesneden
- 2 wortels, grof geraspt
- 2 rode appels, ongeschild en fijngesneden
- 1 eetlepel azijn
- 500 ml groentebouillon, met weinig zout
- 200 gram boerenkool, grof gehakt
- 20 g gedroogd appel chips

Hoe maak je het?
1. Bak de stukjes walnoot 2-3 minuten in een droge, niet kleverige koekenpan. Bak de walnoten tot ze goed geroosterd zijn. Draai de walnoten vaak om, zodat ze niet verbranden.
2. Laat de walnoten goed afkoelen.
3. Doe de ui, wortelen, appels, azijn en de groentebouillon is een grote pan en breng aan de kook.
4. Zet het vuur lager en laat gedurende 10 minuten sudderen. Af en toe goed roeren.
5. Zodra de ui glazig is en de appels beginnen te verzachten, voeg je de boerenkool toe. Laat dit 2 minuten sudderen.
6. Leg het (voorzichtig) in een blender en mix het tot een glad geheel.
7. Serveer het in kommen en maak het af met de geroosterde walnoten en appel chips eroverheen te leggen. 

Deel dit artikel

Kom ook naar Huishoudbeurs

Koop nu tickets met korting! »

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app