Ook buiten hebben we er zin in!

Ook buiten hebben we er zin in!

  • 04 juni 2017
  • Michiel de Zeeuw

Wanneer het eindelijk weer lekker gaat worden kijk je toch anders naar je huis. Je terras, tuinkamer, uitbouw of veranda is dan opeens belangrijk om gezellig te maken. Een goede pergola is tegenwoordig zo neer te zetten waardoor je goed kan inspelen op de natte periode in de Nederlandse zomer. Door deze tussenruimte zowel op je huis als op je tuin aan te sluiten wordt deze plek meteen een verlengstuk van beide.

 

Koop geen rommeltjes
Ga niet naar de eerste de beste tuinmarkt of Chinese rommelsupermarkt maar investeert echt in een paar mooie items. Hierdoor heb je langer wat aan deze spullen en deze berg je met liefde weer op na de zomer. Geen bordjes met “Home is where the hart is” of I’m at the pool” of de beroemde kerstverlichting met verschillende gekleurde bolletjes. Teksten zijn sowieso uit den boze in en buiten het huis!

HHB-NB-pergola-2-720x400.jpg

Koop goede kussens
Kussens zijn items die we naar buiten en naar binnen slepen wanneer het zomer is. Ze bepalen echter wel een groot deel de look van je tuin. Vaak wordt het alleen een hopeloos gesleep tijdens de regen bui of aan het einde van de dag. Het wordt dan vaak een berg in de bijkeuken of slingeren ergens rond. Zorg er daarom voor dat ze zowel binnen als buiten goed aansluiten op je interieur waardoor je ze niet steeds ergens neer hoeft te leggen waar ze niet horen en passen. Echte tuinstoelkussens heb je in grote assortimenten dus neem niet de eerste de beste groene of blauwe streep die langs komt maar zoek echt even door naar een mooie kleur. Deze kussens kan je opbergen in een speciaal gemaakte kist maar je kan er ook voor kiezen dat deze kist meteen leuk is om te zien en te gebruiken om op te zitten.

HHB-NB-pergola-3-720x400.jpg

Vloerkleed
Een echte aanrader om deze “tussenruimte” de juiste body te geven is een buitenvloerkleed. Het markeert goed het gebied waar je graag gaat zitten en geeft een behaaglijk gevoel. Rieten en gevlochten matten geven vaak meteen een oosters of noord Afrikaanse sfeer waardoor je nog maar een paar Kelim kussen nodig hebt om een goede sfeer te creëren. We zien ook steeds meer buitenverlichting die lijkt op oma’s schemerlamp waardoor je ook dat huiselijke gevoel neer kan zetten in de tuin.

HHB-NB-pergola-4-720x400.jpg

Lantaarns, potten en zitzakken
Doordat je met een overkapping werkt, kan je makkelijk iets ophangen zoals een aantal lantaarns of een verweerde tak van een boom. Wanneer een tak droog genoeg is kan je hem in een mooie matte verf schilderen om hem zo beter aan te passen aan je styling. Hang deze tak boven je tafel en hang er vervolgens waxinelicht-houders, vaasjes of kleine lantarens aan. Voor meer zitplaatsen en een relaxte sfeer in je buitenverblijf kies je voor Fatboy of Kartell, beide fijne zitzak-merken die veel met kunststof werken en daarom geschikt zijn om ook buiten te gebruiken. Ga altijd voor een groep potten met verschillende planten en niet overal een potje op het terras. Het merk Elho heeft veel kunststof potten in allerlei tinten. Maar pas op met te felle kleuren, ook buiten is het Nederlandse licht hard dus werk ton sur ton.Deel dit artikel

Kom ook naar Huishoudbeurs

Koop je tickets »

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app