Najaar tips van Michiel de Zeeuw

Najaar tips van Michiel de Zeeuw

 

En zo loopt de zomer toch alweer sneller over in het najaar dan je zou verwachten.. In Nederland weet je het natuurlijk nooit met het weer maar echt zin om je al op binnen te richten is er nog niet, vermoed ik. Deze tussenfase is dan dus ideaal om alvast in kaart te brengen wat je zou willen aanpassen in huis de komende tijd. Je denk dan snel aan een nieuwe kleur op de muur, nieuwe woonaccessoires en wellicht de verlichting wat aanpassen..

De laatste tijd zie je steeds meer de klassieke stijl terugkeren in huis. Niet dat we meteen het industriële of botanische de rug toekeren maar zo af en toe een mooie klassieke kleur op de muur, een klassieke kast op een gietvloer of een replica van Vermeer uitvergoot in de het trappenhuis, is helemaal zo gek nog niet. Wanneer je echt een volgende stap zou willen maken dan bereik je dat het meest door het volgende met je huis te doen:

Door profielen toe te voegen in je interieur, ga je op een toegankelijke manier en subtiele wijze al aan de slag met kleine veranderingen in je huis. De beroemde wallpannels die we kennen uit kastelen en landhuizen in Engeland en zijn tegenwoordig eenvoudig zelf te creëren in een zelf gekozen vakverdeling. Vooral de mogelijkheden qua maatvoering geven iets extra’s aan je huis. Zo kan je bijvoorbeeld hoogte suggereren door lange rechthoeken op de wand te maken of een lambrisering om lengte te benadrukken.
Je kan gelijkmatige vierkanten plaatsen om zo het gebied tussen het woon- en eetgedeelte beter te benadrukken. Dit muurdeel-vlak kan je dan juist een andere kleur geven om zo de verdeling van de ruimte duidelijk te maken.

Het bedrijf ORAC heeft vele kunststof profielen, plinten en ornamenten. Niet alleen klassiek maar ook heel strak. Door juist een strakke hoekplint op het plafond te plaatsen, suggereer je wel een element uit de oudheid maar geeft het toch een modern resultaat.

Mocht je nog een stapje verder willen gaan dan kan je ervoor kiezen om een sterk contrasterende lijst zowel als plint toe te passen in combinatie met een profiel die je vlak onder het plafond plaatst. Zo wordt het eerder een grafische dan een klassieke benadering.

Een nieuwe kleur combineren met geometrisch vlakken geeft je huis meteen een andere beleving en kunnen optisch dus veel verschil maken. Mocht je nog een kleursuggestie willen: bruintinten worden het helemaal dit najaar, vooral in combinatie met wit.
Ook zijn duidelijke kleuren weer terug en combineren we deze ongegeneerd met elkaar. Juist grote kleur vlakken zijn welkom in huis en kan je dus ideaal combineren met deze profielen.

Vergeet niet bij het verfmerk Little Green een keer een kijkje te nemen. De verfkleuren die daar gebruikt worden zijn vaak afgeleid van beroemde gebouwen en ruimtes uit de geschiedenis van Engeland. Het aanbod is perfect te combineren met de ORAC patronen om net dat klassieke aspect in huis te halen.

Succes met al die nieuwe keuzes!


https://www.ilovemyinterior.nl/klassiek-interieur-kenmerken/

 

      

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app