Speeddaten in de woonkamer

Speeddaten in de woonkamer

 

In de aanloop naar de Huishoudbeurs 2017 hadden we bedacht dat het “woon segment” op de beurs best wat uitgebreid mocht worden. We bedachten daarvoor een ‘speeddate woon- inspiratieplein’ zodat bezoekers op interieur gebied ook goed bediend zouden worden. Samen met Xooon, Handers&Hazel, Coco Maison en VandeHeg verlichting is toen het wooninspiratieplein ontwikkeld.

Op de speeddate locatie was het een komen en gaan van dames die zeer goed gemutst aanschoven om hun woonprobleem in kaart te laten brengen. Mooi om te zien dat iedereen ook echt plattegronden en foto’s mee had gebracht. Op deze manier kreeg ik binnen zeer korte tijd overzicht van de situatie en heb ik geprobeerd binnen de gestelde speeddate tijd een passend antwoord te geven. Maar welke problemen leven er nu in Nederland op woongebied? Ik heb na deze inspirerende Huishoudbeurs-week de balans opgemaakt.

Welke kleur en hoe?
We willen duidelijk wat meer kleur gaan toepassen in onze huizen. Maar hoe doen we dat dan, was vaak de vraag.
Zorg er altijd voor dat de gekozen kleur ook terugkomt in andere items in de ruimte naast de wanden, want kleur heeft ondersteuning nodig. Op deze wijze verspreidt de toegepaste kleur zich mooi over de ruimte. Pas deze kleur ook echt op alle wanden toe en niet alleen op één wand. Alleen als je echt een dominante kleur op alle wanden toepast kan je hiervan afwijken.

HHB-Michiel-bank-grijs.jpg 

Verlichting, hoe pas ik verlichting goed toe in de ruimte?
Veel mensen negeren de posities met de drie draadjes in het plafond omdat deze vaak niet op de goede plek in huis zitten. Toch zijn deze punten ideaal om altijd te voorzien van een bakje in de kleur van je plafond met kantelbare spots. Zorg dat ze ook dimbaar zijn zodat je bijzondere objecten of kunstwerken aan de wand goed uitlichten. Dit indirecte licht zorgt voor een rijke beleving van de ruimte en geeft aandacht aan zaken die mogen opvallen. Combineer deze verlichting met armaturen die je eventueel kunt verstoppen door deze ergens op te leggen of ergens achter te plaatsen. Met de huidige LED strips in een warme kleur kun je ook veel indirect licht creëren. Op deze wijze verzamel je niet teveel lampen in een ruimte en vallen deze ook echt op door hun bijzondere verschijning.

HHB-Michiel-groen.jpg

Wat voor eettafel?
Een eettafel met stoere dikke poten op de hoeken in een zware houtsoort was echt de trend in de jaren ‘90. Nu kiezen we vaak voor een metalen onderstel met een eikenblad. Let er op dat dit blad vrij blijft aan alle kanten door een onderstel te kiezen dat goed naar binnenvalt. De eettafel wordt zo veel toegankelijker en dynamischer en oogt niet zo steng. Door naast de stoelen ook kleine krukjes aan de tafel te zetten, wordt het echt een uitnodigend geheel.

Succes met het toepassen van deze tips en ik kijk nu al uit naar alle woonproblemen van volgend jaar!

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app