De woontrends van dit najaar

De woontrends van dit najaar

  • 13 september 2018
  • Michiel de Zeeuw
  • Michiel de Zeeuw

De beurs in Parijs is net achter de rug dus genoeg inspiratie opgedaan om aan te geven wat nodig is om je huis voor het komende seizoen weer up-to-date te maken.

Vervuilde kleuren

Als het op kleuren en tinten aankomt, kiezen we veel voor indirecte of “vervuilde” kleuren waarbij bruin, olijfgroen, petrol en oranje veel toegepast worden. Het huis mag echt weer aangekleed worden en daarbij mag er veel. De kleur van het jaar van Flexa: “Spiced Honey” sluit hier als een warme natuurtint goed bij aan. De balans waar we normaal gesproken zo naar op zoek zijn mag wat losser worden en brutaler zijn.

Tachtiger jaren

We blijven daarom ook nog even “hangen” in de tachtiger jaren en MID-century-periode, woonstijlen die veel iconische invloeden kennen die ontstaan zijn midden 20ste eeuw. Je herkent deze interieurstijl aan zijn meer losse opstelling, design klassiekers, en ook weer veel meubels die nonchalant in de ruimte staan. De patronen, het neonlicht en kleurgebruik uit de 80's worden daar makkelijk aan toegevoegd.

Antiek van de toekomst

Waar we normaal robuuste, rechthoekige meubels kiezen, zijn de items steeds meer unieke kunstwerkjes die zich solistisch opstellen in de ruimte. Diverse merken zoals bijvoorbeeld HK Living of Zuiver komen ook met meubels die we wellicht straks het antiek van de toekomst mogen noemen. Als je goed om je heen kijkt en zeker ook kringloopwinkels bezoekt, ontdek je steeds vaker items die weer meer waarde gaan krijgen dan je nu zou denken.

Humor en vergroting 

Naast deze stijl zie je ook humor en vergroting terug in huis en bewonderen we het oude klassieke lijstwerk steeds meer om ons huis naar een hoger niveau mee te tillen. Bedrijven zoals Orac, JBL, Qeeboo en Fatboy grijpen terug naar een combinatie van klassiek en kleur. Herkenbare voorwerpen en rolmodellen vinden hun weg in kunststof naar ons huis om meer kleur en blijdschap toe te voegen. Prints spelen daarbij een belangrijke rol om het interieurgevoel nog sterker over te laten komen.

Nog een paar tips om jouw huis het najaar aan te pakken

* Maak met lijstwerk vakken op de muur om daar een verfkleur of een wallpaper in aan te brengen om zo de juiste sfeer subtiel toe te passen in de ruimte. Het zijn dan net vensters naar de woonstijl  van je dromen.
* Vervang robuuste, hoekige meubels door meer subtiel ontworpen items om zo meer finesse en verschil aan te brengen in huis.
* Met hier en daar een sterk statement zoals een plant of groot kunstwerk aan de wand is je huis al snel helemaal van nu..

michiel de zeeuw woontrends winter 2018

michiel de zeeuw woontrends winter 2018

michiel de zeeuw woontrends winter 2018

michiel de zeeuw woontrends winter 2018

michiel de zeeuw woontrends winter 2018

 

michiel de zeeuw woontrends winter 2018

Volg Michiel ook op Instagram

Meer blogs van Michiel de Zeeuw?

- Stijl botanic chic uitgelicht

- Michiel de Zeeuw: tips voor een nieuwe keuken

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app