Met 3 tips klaar voor de lente!

Met 3 tips klaar voor de lente!

 
Het voorjaar komt er weer aan en dat betekend dat het tijd is voor de grote voorjaarsschoonmaak! Heb jij de schoonmaak kriebels al? Wij delen3 tips met jullie om het schoonmaken wat makkelijker te maken.

Opruimen

Zorg ervoor dat alles eerst opgeruimd is, dat maakt het schoonmaken toch weer wat makkelijker. Ga bijvoorbeeld door alle post en kaartje en blaadjes heen die je ergens op een stapel in de hoek hebt liggen. Zo kan je ook gelijk alle bonnetjes sorteren! Iets wat ook altijd erg fijn is, is een opgeruimde kledingkast.  Lekker al je kleding uit en breng wat je niet meer aan doet naar de kringloop. Scheelt weer veel ruimte. Als alles weer een beetje gesorteerd en opgeruimd is kan je echt beginnen aan het schoonmaken.

Koelkast schoonmaken

De koelkast wordt vaak erg intensief gebruikt in een huishouden dus kan vaak wel even een goede schoonmaak gebruiken. Begin lekker met de koelkast helemaal leeg te halen. Zoek gelijk uit welke producten je wilt houden en welke je beter weg kan gooien. Nu je koelkast helemaal leeg is kan je alle planken, bakken en rekken uit de koelkast halen. Deze kan je met de hand schoonmaken of in de vaatwasser doen. De binnenkant van de koelkast kan je nu schoonmaken met een sopje en daarna drogen met een theedoek. Nu je koelkast weer lekker schoon is kan je alle rekjes en plankjes weer in de koelkast en doen en ook de spullen weer. Dan kan je als laatste nog even de buitenkant van je koelkast afnemen en dan ben je klaar! 

Badkamer schoonmaken

Je kan het best beginnen met het schoonmaken van de wasbak. Met azijn of ontkalker kan je kalk vlekken weg halen en de rest van de wasbak kan je het beste schoonmaken met alles reiniger. Met een sopje van warm water en azijn kan je ook de badkamertegels goed schoonmaken. Met wat chloor en een oude tandenborstel kan je dan de voegen reinigen. De douchekop kan je heel makkelijk ontkalken. Dit doe je door deze in een bak met heet water en azijn te leggen.

 

Ook leuk om te lezen:

- Inspiratie voor pasen
- Zomer en winterslaap
- Ouderwets gezellige avonden


Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app