Koolhydraatarme lasagne

  • 10 oktober 2017
  • Huishoudbeurs
  • Recept Health

Ingrediënten voor een ovenschaal:

  • 2 Courgettes
  • 250 gram mager rundergehakt
  • 1 paprika
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten
  • Verse basilicum
  • Verse peterselie
  • Verse of gedroogde tijm
  • 120 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snijd de courgettes in dunne plakjes met een kaasschaaf. Gril de courgetteplakjes kort aan beide kanten in een grillpan of onder een grill.
  3. Snijd nu de groenten, snijd de paprika in kleine blokjes en snipper de uien.
  4. Zet een pan op het vuur met een eetlepel olijfolie, doe daarin de uien en de geperste knoflook. Bak het kort tot dat je de knoflook ruikt.
  5. Voeg nu het gehakt toe, de paprika en de tijm en rozemarijn en bak het rul.
  6. Wanneer het gehakt bijna gaar is voeg je de gepelde tomaten, tomaten puree toe, zet het vuur wat lager en voeg ook de verse basilicum en peterselie toe. Laat het rustig doorkoken tot dat het meeste vocht verdampt is.
  7. Pak nu een ovenschaal en bekleed de schaal steeds in dezelfde volgorde: courgetteplakjes, gehaktsaus, courgette plakjes, gehaktsaus etc. .
  8. Bovenop eindig je met de courgetteplakjes en daaroverheen doe je de geraspte Parmezaanse kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven op 200 graden. Eet smakelijk!.

 

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »