Kom langs in het Woonatelier voor een nieuw en compleet woon advies!

Kom langs in het Woonatelier voor een nieuw en compleet woon advies!

 • 14 februari 2018
 • Michiel de Zeeuw
 • Michiel de Zeeuw Interieur

Het woonatelier op de huishoudbeurs 2018 komt steeds dichterbij en met een hoop inspiratie op zak moet elk ontwerp een groot succes worden. Op de beurs in Parijs zag je dat er veel duidelijke kleuren en heldere vormen voorbij kwamen waarvan de maan cirkel erg populair is. Een duidelijke blauw gecombineerd met een oker achtig geel zie je in verschillenden verschijningvormen terugkeren. Ook een volwassen roze en oranje zijn populair komend seizoen.

We zien dat de programmeertaal zowel in de scheikunde als de digitale wereld toegepast wordt als vormentaal in prints en verlichting. Organische vormen uit de natuur en vooral die van onder water in de vorm van zeeanemonen, zeewier en koraal roepen een mystieke sprookjeswereld op waar we graag onze toevlucht in willen vinden. Daarnaast zien we dat we ons steeds meer divers en niet gelabeld willen laten vastzetten. De man/vrouw definities vervagen enorm en zien we niet langer een sterke scheiding van de sekse in de ontwerptaal terug keren. De exotische trend met cactussen, papagaaien, toekans en een mix van drukke prints en primaire kleuren rollen onze zitkamers en keukens binnen. Het goud van de mid-century sfeer uit de jaren ‘50 is nog immens populair en zien we in vele verschijningsvormen terug keren in tafeltjes, kamerschermen en poefjes.

 

 

In verschillende disciplines van het woonatelier zie je deze trends al langzaam naar voren komen. Luxaflex en Desso passen de blauw en roze-rood graag toe in hun duettes en vloerkleden.
Desso werkt met grafische en stoere prints in jeans blauw maar ook in poederig rood en vaal groen. Eijffinger zit altijd scherp op de trend en past wallpannels toe in de vorm van gekleurde bladpatronen en uitgestrekte landschappen maar weet ook goede uni’s te combineren met sterke grafische vormen in vele kleuren van het moment. Op het gebied van vloeren zijn de pvc materialen nog beter aan het worden in de benadering van hout en hardsteen maar wordt ook technische de vloer steeds makkelijker om te leggen. Het is al jaren een ergernis dat door kantel/kiep ramen er veel niet mogelijk is wat raamdecoratie betreft.Toppoint heeft een oplossing gevonden voor ramen die een kantel kiep systeem hebben. Ook komen ze met een prachtig fluweel in heldere kleuren en is voeren van deze gordijnstof niet meer nodig door een automatisch mee geweven backing. Dit fluweel zie je steeds meer naar voren komen en geef een gereserveerde luxe weer die heel vertrouwd aanvoelt.Dit is nog maar een greep uit de partijen die vertegenwoordigd zijn op de huishoudbeurs in het woonatelier van Decorette. Met diverse interieur professionals kan je op het atelier gratis advies krijgen voor je huis en praten we je bij over de nieuwste trends en innovaties op woongebied. Omdat we veel mensen willen helpen en er al vele aanmeldingen zijn is het voor ons belangrijk dat je goed weet waar je mee geholpen wilt worden. Neem dus foto’s mee, een goede plattegrond op schaal en eventueel de maten van zaken die je wilt behouden en laat je gegevens achter zodat we je kunnen bellen als er een plaats vrijkomt.

Met al deze info maken wij er dan een nieuw en compleet ontwerp van, helemaal gratis en voor niets. Kijk, dan is een bezoek aan onze stand en zeker weer de huishoudbeurs ook in 2018 een bezoek meer dan waard.

Wil je graag weten welke partners er allemaal mee doen, kijk in dit overzicht:

 • Eijffinger
 • BN Wallcoverings
 • Toppoint (stoffen o.a. private label)
 • Your Edition (stoffen)
 • Forinn (Decorette private label laminaat/pvc)
 • Desso
 • B&C (Decorette private label zonwering)
 • Luxaflex
 • Hubo/Multimate
 • Headlam (vloeren Coretec/Novilon/Decorette vloerkleden)
 • PPG (Histor/Rambo)
 • Raffito  (kasten)
 • Van de Heg (verlichting

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app