7 tips: je kat en de kerstboom

7 tips: je kat en de kerstboom

  • 21 december 2018
  • Huishoudbeurs
  • Family and Fun

Een kerstboom en een kat, waarschijnlijk niet een hele goede combinatie. Want naast dat je kat waarschijnlijk geen genoeg krijgt van alle ballen, slingers en lichtjes, dien je met een kat in huis een aantal voorzorgsmaatregelen te treffen.

Wij verzamelden 7 handige tips voor als je een kat hebt én een kerstboom in huis wilt zetten.

1: Kerstboom uit de tuin

Koop jij je de kerstboom in de winkel of haal je ‘m uit de tuin? Is het laatste het geval, let er dan op dat er geen andere kat zijn behoefte heeft gedaan tegen de boom. Een vreemd kattenluchtje zal ervoor zorgen dat jouw kat zijn eigen geur daar over af wil zetten! Wij kunnen je verzekeren, dat gaat enorm stinken!

2: Eetbare versiering

Zorg ervoor dat je geen eetbare versiering in je boom hangt. Kerst- en chocoladekransjes zien er gezellig uit, maar kunnen ook heel gevaarlijk zijn. Zeker in het geval van chocolade, want dat kan dodelijk zijn voor katten. Engelenhaar en glazen ballen in de boom zijn ook niet verstandig. Het spreekt voor zich dat glassplinters heel gevaarlijk kunnen zijn voor je kat, maar ook engelenhaar kun je beter achterwege laten als versiering. Wanneer je kat dit binnenkrijgt kan het leiden tot flinke verstopping.

3: Citrusgeuren

Oké, kiezen voor onbreekbare ballen dus. Maar ook die kunnen een grote aantrekkingskracht hebben op je kat. Om ervoor te zorgen dat je kat uit de kerstboom blijft kun je citrusgeuren inzetten. Katten hebben een hekel aan citroen-, sinaasappel- of andere citrusgeuren. Snijd een stukje citroen of sinaasappel af, leg er een kruidnagel  op, doe het in een bakje en zet dat bij de kerstboom. Ook kun je in je boom gedroogde sinaasappelschijfjes ophangen aan leuke gekleurde touwtjes, dan heb je gelijk leuke decoratie.

4: Zilverfolie

Dit trucje werkt niet bij elke kat, maar de meeste katten houden niet van het geluid van zilverfolie. Als je wat vellen folie rondom je boom legt, heb je kans dat ze daar niet op willen lopen. Katten schrikken van het geluid van zilverfolie en gaan weg. Zo voorkom je schade aan je boom.

5: Kies een veilige locatie

Let op dat je genoeg vrije ruimte rondom de boom houdt. Zo beperk je niet alleen de schade wanneer de boom eventueel omvalt, je voorkomt ook dat de kat via meubels in de boom kan klimmen.

6: Stevige boom

Zorg bij een grote kerstboom voor extra gewicht op de poten van de kerstboom, bijvoorbeeld met een paar bakstenen. Als je de bakstenen afdekt met een mooie gekleurde doek vallen ze ook niet op. Bij een kleine boom kun je kleefkauwgom gebruiken; rol er bolletjes van en plaats dit onder elke poot.

7: Water drinken van de kerstboom

Heb jij een boom die je water moet geven? Let dan op dat je kat hier niet van gaat drinken. De uitscheidingsstoffen van de boom die in het water komen kunnen zorgen voor diarree en braken bij je kat.

Ook leuk om te lezen: 

- 6 stedentrips om helemaal in de kerstsfeer te komen!

- Welke kerstversiering past bij jou?

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app