Je huis en tuin zomerproof

Je huis en tuin zomerproof

  • 07 mei 2018
  • Huishoudbeurs
  • Michiel de Zeeuw Column Interieur

Als de zon weer te zien is, ziet je huis er ook meteen anders uit. Het is dan fijn om in die positieve “vibe” je huis ook meteen een nieuwe look te geven die goed bij je tuin, terras of balkon past.

Maar andersom kan het natuurlijk ook!

Van binnen naar buiten

We zien vooral dat producten die we binnen gebruiken ook geschikt worden gemaakt voor buiten. Zo maak je in een handomdraai stiekem je kamer minimaal een meter of meer langer. Het gaat er dus vooral om dat je voor herkenning zorgt als je van binnen naar buiten gaat. De fabrikanten van bijvoorbeeld ceramische houttegels spelen hier handig op in door ook een buitenvariant te produceren die dikker is tegen de vorst en een antislip bovenlaag heeft. Als je deuren open staan naar buiten lijkt je vloer daardoor eindeloos door te lopen.

Overkapping

Jan des Bouvrie zweert bij een luchtige overkapping aan huis, een soort veranda. Een rechthoekige structuur van stevige balken die voorzien wordt van een waterdicht, maar licht doorlatend doek. In ons Hollandse klimaat is buiten zitten best vaak mogelijk als je zo af en toe maar tegen een bui beschermd bent. Dit doek kan je dichttrekken wanneer het nodig is. Deze “aanbouw” is simpel te maken en geeft je huis en tuin meteen een mooie aanblik. Gebruik wel dikke balken (12x12 cm) want dat geeft het mooiste resultaat. Aan deze aanbouw kan je diverse items bevestigen maar zorg ervoor dat het geen rommeltje wordt. Herhaling, genoeg volume en de juiste grootte zijn cruciaal als het om het maken van statements gaat.

terrasoverkapping

Balkon

Heb je een balkon? Denk dan eens aan het monteren van een gordijnrails aan het balkon van de bovenbuurman of door middel van een paar palen ter hoogte van het hekwerk. Gebruik voor het gordijn een licht doorlatende trivira vitrage die tegen nattigheid kan. Deze stof kan flink wat hebben en blijft transparant maar geeft net een stukje intimiteit aan deze binnen/buiten zone als je hem sluit. Doordat daardoor het balkonhek wegvalt achter het gordijn lijkt het net een nieuwe binnenruimte.

De kleur van je binnenmuren

Een andere tip is om de kleur van je binnenmuren door te zetten op de afscheiding of schutting aan beide zijden van je tuin of balkon. Optisch biedt dit echt een verlengend resultaat van de binnenruimte die hieraan grenst. Rambo heeft geweldige vintage kleuren beits ontwikkeld die goed aansluiten op de huidige interieurtrends. Daarmee tover je ook je buitenmeubels in een handomdraai om in een nieuwe bijpassende stijl.

Urban Jungle

Heb je binnen een urban jungle gecreëerd? Herhaal dan dezelfde potten ook op je terras met buitenplanten erin. Ook hier geldt dat je voor een flink volume gaat voor zowel de planten als de potten en werkt in groepen met verschillende formaten. Buitenvloerkleden zorgen voor meer houvast en natuurlijke gezelligheid op het terras en geven een saaie ondergrond meteen meer kleur. Ook pvc- tegels kun je hierop toepassen. Houd het wel rustig: kies voor natuurlijk kleuren en ga voor een goed formaat anders wordt het te druk en daarmee onnatuurlijk. Werk sowieso in de tuin of op je balkon met veel “ton sur ton” kleuren want in de natuur zijn ook ontelbaar veel tinten te vinden wat juist voor die rust zorgt.

Schemerlap

Om je buitenlounge echt af te maken kies je voor een schemerlamp. Er zijn inmiddels veel merken die deze exemplaren waterproof produceren. De lampen zorgen voor een beetje nostalgie met een knipoog.

buitenlamp

Tips van Michiel:

Buitenschemerlamp:
www.musthaves.nl

Outdoor kleden:
www.ebay.com

buitenkleed

Terrasoverkapping:
Gadero overkapping met schaduwdoek 

Lees ook: Het gezicht van je interieur.

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app