Interieurtrends 2018

Interieurtrends 2018

 

Trends, tja wat doen we ermee, of liever gezegd wat moeten we ermee? Wanneer wij eindelijk de worsteling achter de rug hebben om alles een beetje op elkaar af te hebben gestemd, kunnen we het bijna weer de deur uit doen omdat het niet meer aan de trend voldoet. Ja, zo blijf je bezig... Trends die we om ons heen zien, zijn altijd in de versterkte, overtreffende trap en beginnen vaak op een moment dat we er nog geen voorstelling van kunnen maken. De consument is gewoon altijd wat langzamer als het om het inlijven van een woonstijl gaat. Het druppelt vaak voorzichtig ons huis binnen, tenzij je die hippe, early adopter bent die alles altijd als eerste heeft.

Alles of iets?
Toch is het wel van belang om goed te kijken welke trend zich voorzichtig toe laat in huis en welke niet. Als je naar de botanische trend kijkt, hoef je echt je huis niet van het een op het andere moment om te zetten naar een kopie van de plaatselijke Intratuin. Een groep planten van verschillende maten in de hoek van je zitkamer met hier en daar wat groene kussens en aan de wand een scheikundig ontleedde bloem is al voldoende. Ook met wat zwarte kozijnen, een stalen kabel naast je bank en een verroeste katrol aan het plafond, kunnen we ons interieur al “industrieel” noemen.

2018: Colorblocking, Grafics, Exotic
Maar pas op! Sommige trends moet je in zijn geheel sterk neerzetten. In 2018 gaan we zien dat de trends die er nu aan gaan komen meer impact en aanpassing vragen. We zien dat kleur op een dominante manier wordt toegepast en willen ook dat alles in huis mee gaat in dezelfde look of sterk contrasterend is. Colorblocking zoals die in 2015 in de mode floreerde, komt weer terug in huis.
Ook op grafisch gebied gaan we voor meer drukke en krachtigere prints. Dit zien we terug op muren, stoffen en op accessoires. Zo is de mermaid tegel, (vissenschubben) dé trend op tegel gebied.
Het is wel even wennen om deze stap te durven zetten omdat de tegel echt op zichzelf staat door zijn ronde vorm. Daarom wel weer extra spannend om toe te passen in huis omdat het er ook niet zomaar weer af is. Die stalen, zwarte deuren sloop je er trouwens ook niet zomaar uit als we het toch hebben over zeer geliefde trends…

De exotische trend, die de opvolger gaat zijn van de inmiddels weer afgedankte flamingo en ananas is er een die om lef vraagt. Hier wordt echt duidelijk dat een paar items niet gaan werken en dat je echt “all the way” moet gaan om deze sfeer in huis een plaats te geven. Grote Mexicaanse plaids naast dikke strepen uit de Himalaya en die franjes van Cuba kunnen allemaal naast elkaar worden gezet als je deze trend in huis neemt.

Het mag dus duidelijk zijn dat een trend in huis de moeite waard is maar moed en doorzettingsvermogen belangrijk zijn om deze te laten slagen. 1 tip: haal je oude trend echt eerst weg voor je met de nieuwe begint ook al is deze nog zeer geliefd. Helaas vallen interieur trends niet zo snel onder “vintage” als in de mode.

 

Woontrends 2018

     

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app