Interieur en stijl tips door Michiel de Zeeuw

Interieur en stijl tips door Michiel de Zeeuw

  • 27 januari 2016
  • Column Michiel de Zeeuw, binnenhuisarchitect
  • Interieur Column

Januari is altijd zo'n maand waarop je weer met frisse ogen naar je huis kan kijken. We vullen in december ons huis met kerstspullen en wanneer die dan weer in een doos op zolder verdwijnen....lijkt ons huis opeens zo kaal en leeg....
Eigenlijk dus meteen hét moment om eens goed rond te kijken of alles nog wel even leuk is als daarvoor. Maar waar begin je? Dat is vaak voor veel mensen precies het "probleem". Daarom een snel stappenplan om echt resultaat te hebben van een middag winkelen.

  • Selecteer allereerst een duidelijk onderdeel in huis dat je wilt veranderen.

Op deze manier hoef je niet meteen alles om te gooien maar loop je ook niet het gevaar dat je na een dag "shoppen" te weinig resultaat ziet. Denk bijvoorbeeld aan je keuken styling, de invulling van een open kast of simpelweg de zithoek waar je de kussens, een vloerkleed en je accessoires aan kan pakken? Zo blijft het overzichtelijk, heb je een duidelijke koers te pakken en is de volgende stap in huis sneller gezet.

  • Duik voor de juiste inspiratie het net op en ga eerst de juiste stijl bepalen.

Naast sites als Welke en Pinterest, werken veel verf-, behang- en vloermerken op basis van een "style selector" ,waardoor je snel een voorkeur kan bepalen welke woonstijl of trend het beste gaat passen.

  • Mijn tip is ook meteen dat je zowel online als offline met elkaar moet combineren.

Vaak vind je grotere en andere collecties online en zijn er meer maten en soorten te vinden als je weet wat je wilt hebben.
Ook zijn er veel bijzondere merkjes te vinden die je niet in de meeste winkels vindt. Aan de andere kant kan je in de winkels juist weer goed uitproberen of het artikel echt bij je past.

Tot slot: hou altijd in de gaten dat je het persoonlijk maakt, uniek en dat alles wat je koopt misschien in een andere kleur of combinatie ook te gebruiken is. Even verven of spuiten en je spullen kunnen een volgende ronde gewoon weer worden ingezet.

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app