Indische vriend

Indische vriend

 

Ik ben al 16 jaar samen met mijn vriend. Hij is Indisch, dat wil zeggen, zijn vader komt uit Indonesië en zijn moeder is Nederlands. Onze kinderen zijn dus ook een kwart Indisch, hoewel dat niet aan hen af te zien is. Beiden hebben blond haar en blauwe ogen. Ze zijn wel Oost Indisch doof, maar dat is weer een heel ander verhaal.

Eén van de vele voordelen van het hebben van een Indische vriend, is het lekkere eten. Zijn vader kan namelijk heerlijk koken! Af en toe krijg ik les van hem en leer langzaam zijn gerechten na te maken. Rawon, Indonesische vleessoep, is mijn specialiteit geworden. Daar kun je een hele grote pan vol van maken. Een typische Indische gewoonte die ik na jaren ook over heb genomen; altijd teveel koken zodat iedereen onverwachts kan mee-eten.

Een ander voordeel van het hebben van een Indische vriend, is dat je er meestal een hele grote familie bijkrijgt. Neven en nichten, ooms en tantes en dus veel gezelligheid. Hoewel karaoke op iedere verjaardag mij weer een stapje te ver gaat ;-) Indische mensen houden echt veel van muziek en dansen. Zo was ik laatst voor het eerst op een Pasar Malam. Lekker eten, optredens en vele koopjes. Een soort Indonesische Huishoudbeurs. Toen dacht ik 1 en 1 is 2.

Als de combinatie in onze relatie zo goed werkt, dan kan dat ook zeker op de beurs een mooie aanvulling zijn. Dus daarom kan ik met trots vertellen dat we er tijdens de Huishoudbeurs een extra evenement bij krijgen met als thema Azië Pasar Malam Festival.

Dus kom zeker even kijken, eten, dansen en shoppen in hal 7. Dit festival is ook drie uur langer open dan de rest van de beurs. En uiteraard kan iedereen blijven eten!

Nicole Mengerink
Beursmanager Huishoudbeurs

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app