Huishoudbeursmanager Nicole blogt: liefde is overal op de Huishoudbeurs

Huishoudbeursmanager Nicole blogt: liefde is overal op de Huishoudbeurs

 

Donderdag is het Valentijnsdag. De dag dat we onze liefde verklaren. En de dag dat alles in het teken staat van liefde. Die gedachte houden we graag vast, want de Huishoudbeurs staat van 16 tot en met 24 februari in het teken van liefde.

Vroeger

Vroeger op school kreeg je met Valentijnsdag een kaart met een lieve tekst erop, natuurlijk zonder afzender. Dagen van te voren kon je er dan mee bezig zijn, wie je een kaart zou kunnen sturen. Of was je alle moed bij elkaar aan het rapen om zelf een kaart te sturen naar iemand die je stiekem leuk vond. En als je dan op 14 februari vol verwachting naar de brievenbus liep, was de teleurstelling meestal daar. Als je geluk had, zat er nog er wel een kaart tussen van een lief vriendinnetje.

Het ontstaan van Valentijnsdag

Er gaan vele verhalen de ronde over het ontstaan van Valentijnsdag. Eén daarvan is het verhaal dat op een feest de namen van ongehuwde jonge vrouwen in een grote kom werden gegooid. Ongehuwde mannen mochten dan om de beurt een naam trekken. Tijdens het feest waren de twee jonge mensen die aan elkaar gekoppeld werden elkaars partner. Ik vraag me echt af hoe de verwachting én de daarop volgende teleurstelling bij die dames geweest moest zijn. Een andere verhaal over het ontstaan van Valentijnsdag is dat een vader, voordat hij geëxecuteerd zou worden, een "valentijnskaart" schreef naar zijn blinde dochter, ondergetekende met “Jouw Valentijn". Toen de dochter de brief ontving, kon ze weer zien en de kaart lezen. Wat het echte verhaal is, weten we niet, maar het heeft in ieder geval iets met 'Liefde voor' te maken.

Liefde op de Huishoudbeurs

En laat dit nou goed in het thema van de Huishoudbeurs passen: Liefde & Lust. Want de komende editie kun je rekenen op heel veel liefde!

Liefde voor….je interieur: Schrijf je in voor interieur advies in het woonatelier

Liefde voor….muziek: Xander de Buisonjé, Thomas Berge, Samatha Steenwijk en John West

Liefde voor….cadeautjes: Krassen in de Huishoudbeurs

Liefde voor….eten. Van foodtruckfestival tot Pasar Colour Festival

Liefde voor….koopjes. Mooie merken met mooie beursaanbiedingen

Liefde voor….kleding: Fashion show met o.a. Addy van de Krommenacker

Liefde voor….je lief: maak bijvoorbeeld een erotisch gedicht voor je schatje

Bekijk hier het volledige programma van de Huishoudbeurs.

 Alvast een fijne Valentijnsdag en hopelijk tot snel op de Huishoudbeurs!

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app