Huishoudbeurs 2018

Huishoudbeurs 2018

 

Het zit er helaas weer op: de stylisten in Het Woonatelier met diverse woongerelateerde partijen, hebben heel wat bezoekers van het juiste advies kunnen voorzien. Het is heel fijn om te merken dat mensen in deze tijd van het jaar nog lekker bezig zijn met hun huis. Er is eigenlijk niet zoveel inspiratie te vinden op dit moment en voor de tuin is het nog veel te vroeg. En dat terwijl je vaak met het langer worden van de dagen je huis heel anders gaat bekijken.

Observeren

Ik merkte vooral aan de vragen van de bezoekers dat mensen hun huis een paar keer per jaar iets meer observeren dan op andere momenten waaronder het vroege voorjaar. Zo hebben we natuurlijk de maand oktober die ons doet beseffen dat de tuindeuren weer dichtgaan en we de knusheid van onze huis weer willen opzoeken. Ook kijken we naar nieuwe mogelijkheden qua indeling of onderzoeken we wat aan vervanging toe is. Misschien omdat het noodzakelijk is, maar vaak omdat we het gewoon leuk vinden een nieuwe woonstijl te introduceren. Tegen de kerst decoreren we erop los en zetten we ons huis wat voller dan normaal. Na deze periode ruimen we juist weer op en zien we waar de leegte ontstaat en er ruimte is voor een aanvulling.

Maatgericht

Nu, zo rond de maand maart gaan we onze focussen op wat meer maatgerichte zaken. Welke gordijnen zijn aan vervanging toe, wat doen we met zonlicht en privacy? Maatwerkkasten omdat het zo handig is, de vloer in de slaapkamer voor een fris resultaat en misschien een mooi kleed voor de zithoek? Allerlei vragen die ook de revue passeerden afgelopen beurs en waar mensen graag advies in wilden hebben. Wanneer deze zaken dan vorm beginnen te krijgen, komt alles samen in de uiteindelijke vraag: In welke kleur zullen we deze onderdelen kiezen?

 wooninspiratieplein 

Welke kleur?

We zien nog steeds veel groen in huis, botanisch door veel planten in een meer smaragdgroen maar ook meer zeegroen in combinatie met donkergrijs en houttinten. In deze kleuren en motieven zijn prachtige kleden te vinden maar ook Duettes zijn tegenwoordig in verschillende zachte kleuren. Blauw is ook favoriet omdat dit zo ruimtelijk werkt in huis en verschillende tinten mooi te combineren zijn met items die we veel al in huis hebben.

De zithoek

Een goed focuspunt waar je de zithoek omheen kan zetten is ook een belangrijk vraagstuk nu haard en TV op een andere plek in huis komen te staan. We kijken namelijk steeds meer individueel tv en de haard willen we graag vanaf meerder plekken kunnen beleven. Hierdoor zie je ze niet meteen in het zitgedeelte ontstaan. Mooi maatwerk in de vorm van een grote kast met vakken en deuren is dan een goed uitgangspunt. Een ander

Tot volgend jaar!

Hoe dan ook, mensen gingen vol inspiratie de beurs weer af na zeer fijn te zijn geholpen door een van de stylisten of ontwerpsters van Het Decorette&Partners Woonatelier. Mensen kunnen helpen met hun huis is heel persoonlijk, maar in de eerste plaats heel dankbaar. Zien we jou volgend jaar (weer)?

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app