Het is feest!

Het is feest!

 

Aankomende februari vieren we de 70ste editie van de Huishoudbeurs. Het begon allemaal in 1950. Toen was het echt een vakbeurs voor de huisvrouw. De dames konden zich vergapen aan de allernieuwste snufjes die veelal in het teken stonden van verlichting in huishoudelijke taken. In die tijd waren er meerdere edities per jaar. Vandaar dat we in 2015 al de 70ste editie bereiken. Toen was er elke dag een avondopenstelling. De beurs sloot haar deuren wel tussen 17.00 en 18.00 uur, omdat de vrouw best een dagje van huis weg mocht, maar de piepers moesten wel gewoon op tafel komen te staan :). Wat is er in die tijd veel veranderd. Ik moet er niet aan denken om zoveel van mijn tijd aan het huishouden te besteden. Door de komst van allerlei huishoudelijk apparatuur zouden we toch veel meer tijd over moeten hebben. Maar gek genoeg heb ik juist aan tijd het allergrootste grootste gebrek.

Als de vrouwen van toen even een blik in de toekomst konden werpen naar de Huishoudbeurs anno 2015, dan zouden ze hun ogen uitkijken. Wat ze absoluut wel zouden herkennen is de gezelligheid. Dat is er altijd geweest en van generatie op generatie doorgegeven. Soms denk ik wel eens dat het alleen maar gezelliger wordt! Voor vele vrouwen is de Huishoudbeurs het gezelligste dagje uit van het jaar. De enthousiaste reacties van jullie geven ons veel inspiratie om weer leuke dingen te verzinnen op de beurs. Dit jaar wordt het echt een feest. Met veel cadeaus, muziek, lekker eten en vol verrassingen! We hebben zelfs een Huishoudbeurs museum en een Innovatie Lab. Oud en het nieuwste van het nieuwste bij elkaar. Om je alvast een voorproefje te geven, kun je in het magazine bekijken hoe de Huishoudbeurs vanaf 1950 veranderd is tot hét Lifestyle event voor de vrouw van nu!

Groet,

Nicole Mengerink
Beursmanager Huishoudbeurs

PS Ik zou heel graag met iemand in contact komen die op de eerste Huishoudbeurs is geweest. Ken je iemand die erbij was en het leuk vindt om daar iets over te vertellen, mail me dan haar contactgegevens: n.mengerink@rai.nl ​

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app