Heerlijke hertenstoofschotel

  • 14 december 2016
  • Huishoudbeurs
  • Recept

Ingrediënten voor 2 personen

Wat heb je nodig?
300 gram hertenpoulet
100 gram champignons
4 sjalotten
1 kleine wortel (winterpeen)
2 laurierblaadjes
3 kruidnagels
2 takjes tijm
1 takje rozemarijn
1 eetlepel bloem
100 milliliter rode wijn
500 milliliter wildfond
1 plakje ontbijtkoek
peper en zout

Hoe maak je het?
1. Verhit in een braadpan een klein beetje boter.
2. Snijd de hertenpoulet in kleine, eetbare stukjes. Bak de stukjes in de braadpan tot de buitenkant een bruin kleurtje heeft.
3. Voeg een eetlepel bloem toe en roer goed.
4. Verwijder de schil van de sjalotten en snijd deze niet. De champignons en wortel kun je snijden in plakjes.
5. Voeg de groenten, samen met de laurierblaadjes en kruidnagels aan het vlees toe en bak mee voor ongeveer 5 minuten.
6. Voeg rode wijn toe en blus als het ware het vlees en de groenten. Laat de alcohollucht verdampen.
7. Voeg de takjes tijm en rozemarijn toe en schenk de wildfond erbij. Doe vervolgens een deksel op de pan en laat het zo’n 2,5 tot 3 uur stoven op laag vuur. Blijf wel af en toe goed roeren.
8. Kijk na 2,5 uur of het vlees al gaar is. Is het vlees gaar? Breng het dan op smaak met een beetje peper en zout.
9. Voeg een plakje ontbijtkoek toe en roer dit erdoor tot de koek volledig opgenomen is. Serveer, zodra de koek volledig is opgenomen, de stoofschotel direct. 

Deel dit artikel

Kom ook naar Huishoudbeurs

Koop nu tickets met korting! »

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app