Hallo, hoort iemand mij?

Hallo, hoort iemand mij?

 

Heb je wel eens het gevoel dat je niet gehoord wordt? Of herken je jezelf in een van de volgende situaties? Je zit in een vergadering met eigenlijk iets teveel mensen, iedereen is druk en opgewonden om je heen aan het discussiëren en jij wilt je punt maken. Iedere keer als je iets zegt, begint een collega er dwars doorheen te kletsen en grijpt de persoon die de vergadering voorzit niet in. Je geeft op en denkt 'laat maar zitten'. Of je vraagt iets aan je kinderen. Eerst vriendelijk, dan dwingend en wanneer je overgaat tot standje hysterisch kijken je ze aan met een blik van 'doe toch eens relaxed mam!' Whaahhhhhhh.Heel irritant en ik ben er nu achter wat dat is. Ik ben dan niet geaard.

Dit hebben we afgelopen week geleerd tijdens een brainstorm met roofvogels. Je vraagt je misschien af waarom heb je roofvogels nodig om te brainstormen. Heel eerlijk, weet ik dat op de dag van vandaag ook niet, maar het was wel erg leerzaam. Roofvogels doen namelijk niets met lichaamstaal of geluid. Je kan dus heel dominant boven de roofvogel gaan staan of heel hard in zijn oor schreeuwen. Geloof me, daar werden deze vogels niet warm of koud van. Om contact met ze te maken, moet je geaard zijn en dan de vraag die je aan de vogel wilt stellen (in ons geval 'wil je op mijn arm stappen') moet je voelen.

Dat lijken twee simpele dingen, maar is best lastig, zeker tegelijkertijd. Eerst aarden. Dat doe je door jezelf in gedachte op de grond te voelen. Je bent dan in het hier en nu. Wanneer je geaard bent, ga je over tot het voelen van de vraag. Hoe voel je een vraag? Die is ook niet zo eenvoudig. Het is namelijk meer dan het resultaat voor je zien. Dus inbeelden dat de vogel daadwerkelijk op je arm stapt is niet voldoende. Daar moet een schepje gevoel bij.

Uiteindelijk is het ons allemaal gelukt. De prachtige vogels kwamen stuk voor stuk op onze arm zitten. Thuis heb ik het natuurlijk direct uitgeprobeerd bij mijn kinderen. Eerst aarden en dan de vraag voelen (en natuurlijk ook uitspreken).

Ik moet zeggen dat het resultaat me niet tegenviel.

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app