Hoe maken we de Huishoudbeurs nog groener?

Hoe maken we de Huishoudbeurs nog groener?

 
Zon, hagel en natte sneeuw. Ik zag het de afgelopen maand allemaal voorbij komen en dat in mei. Tja, het klimaat is een beetje van slag (dat bleek trouwens ook uit een nieuw klimaatrapport dat vorige week verscheen).

Groene initiatieven worden dus steeds belangrijker en ook op de Huishoudbeurs hebben we daarom al een aantal groene initiatieven doorgevoerd. Maar er is natuurlijk altijd ruimte voor meer en dus zijn we hard aan het brainstormen wat er nog meer mogelijk is. Lees en denk je mee?

Groene initiatieven

Zo hebben we nu al een samenwerking met STIBAT waarbij bezoekers worden opgeroepen om zoveel mogelijk lege baterijen in te leveren op de beurs. En met succes, ieder jaar worden duizenden batterijen ingeleverd tijdens de Huishoudbeurs. Ook stimuleren we zoveel mogelijk bezoekers met het OV te laten komen en als je dan toch met de auto naar de Huishoudbeurs gaat, misschien kun je dan wel gezellig carpoolen. Al een paar jaar is de vintage sale met tweedehandskleding van BN’ers vaste prik en ook is er een samenwerking met Stichting Zending over Grenzen. Zij halen na de laatste beursdag alle materialen op die nog hergebruikt kunnen worden.

Maar zoals gezegd, we kunnen nog  ‘groener en duurzamer’. Volgend jaar willen we meer van deze initiatieven op de beurs doorvoeren. Initiatieven die het verschil maken.

Let's go Vegan?

Zo denk ik erover om je kennis te laten maken met een Vegan Lifestyle. Niet dat je nu in eens alles moet laten staan, maar iets bewuster worden van de schade die we aan het milieu richten, kan geen kwaad, toch? Past ook mooi bij ons thema Wanderlust waarin we je willen verrassen en je zintuigen willen prikkelen. En of je het wat vindt? Dat mag je natuurlijk zelf bepalen. Zo had ik laatst een vleesvervanger door de pastasaus gedaan en niemand iets verteld. Mijn man en een zoon zijn enorme vlees liefhebbers. Mijn man had het direct door, maar vond het wel lekker en mijn zoon (10 jaar) heeft niets door gehad. Tja af en toe iets uitproberen, kan goed uitpakken.

Ik ben benieuwd hoe jullie daar over denken. Hebben jullie nog leuke ideeën of initiatieven om de Huishoudbeurs een stukje groener te maken? Laat het me weten!

Los van dit alles, hoop ik toch ook op een heerlijk zonnige zomer. Wij hebben een campingplaats in Limburg geboekt met de verwachting dat de zon net als vorig jaar weer lekker gaat schijnen. Ik wens jullie allemaal een fijne zomer en ik spreek jullie in september weer!

Liefs,

Nicole

Deze blog van Nicole is ook leuk om te lezen:

- Komt jouw droom uit op de Huishoudbeurs?

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app