Even kennis maken: Zamarra Kok op de Huishoudbeurs

Even kennis maken: Zamarra Kok op de Huishoudbeurs

 

Huishoudexpert Zamarra Kok schrijft al 10 jaar praktische boeken, artikelen en blogs over opruimen en schoonmaken. Zamarra probeert het huishouden een beetje sexy te maken. Maar wie is Zamarra nou eigenlijk? En hoe is zij begonnen met haar populaire blog? En wist je dat... Zamarra aankomend jaar ook op de Huishoudbeurs staat!

Wie is Zamarra?

Ik ben een single moeder van 46 jaar oud. Ik heb twee zoons, Bink (12) en Ziggy (10) waar ik graag leuke dingen mee doe. Mijn hobby’s zijn sporten en natuurlijk lekker koken (en eten) ;). Ik begon met studeren aan de school van Journalistiek en werkte lang als journaliste voor vrouwenbladen als Marie Claire, Vriendin en 101 woonideeën. Sinds 2004 heb ik mij gespecialiseerd in huishouden en opruimen. Dat begon met het schrijven van een schoonmaakboek voor Margriet, dit werd zo’n groot succes dat ik me daarna alleen nog maar met deze onderwerpen bezig heb gehouden. Dat doe ik op allerlei manieren. Ik schrijf, geef workshops en ik verkoop mijn eigen lijn ‘groene’ schoonmaakdoekjes. Naast dat ik veel schoonmaak- en opruimboeken en ook veel artikelen over schoonmaken en opruimen voor bladen heb geschreven, wordt online steeds belangrijker. Daarom heb ik een website met veel tips en de laatste jaren gebruik ik ook social media om mijn life hacks en huishoudtips te delen. Ik vlog tegenwoordig ook voor Kassa! (BNN/Vara) en heb ik een wekelijkse huishoudrubriek in Vrij, de weekendbijlage van Telegraaf.

Ik vind eigenlijk alles wel leuk om te doen!

Mijn inspiratie haal ik uit het dagelijks leven: ik probeer altijd oplossingen te vinden voor huishoudelijke problemen waar iedereen mee zit. Ook houd ik de trends in het buitenland goed in de gaten en krijg ik veel persberichten binnen over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van huishouden en organiseren. Ik probeer altijd met leuke nieuwe ideeën te komen, zo heb ik bijvoorbeeld ‘Speedcleaning’ geïntroduceerd, een combinatie van schoonmaken en sporten. De grappige filmpjes die ik daarvan gemaakt heb zijn echt duizenden keren bekeken :). In mijn werk vind ik eigenlijk alles wel leuk om te doen! Denk aan workshops geven, dit is super, vooral als mensen enthousiast mee gaan doen. Maar ik vind het ook geweldig om echt contact te hebben met mijn lezers. Ik krijg veel vragen en vind het altijd heel leuk als ik iemand heb kunnen helpen.

Ik droom graag groot..

Als ik ergens anders over zou bloggen dan het huishouden, zou dat denk ik iets met de jaren vijftig zijn. Ik houd heel erg van de stijl, de kleding, de kapsels, maar ook het design. Ik kan me ook heel goed voorstellen dat ik een kookblog zou maken. Het lijkt me heerlijk om voor mijn werk in de keuken te mogen staan. Ik droom graag groot, ik zou wel de Martha Stewart van Nederland willen worden. Zij heeft een heel imperium opgebouwd rond huishouden met tv-programma’s en een magazine etc. Dat lijkt me echt geweldig. Dat is niet omdat ik zo nodig beroemd wil zijn, maar omdat ik echt vind dat huishouden te weinig aandacht krijgt. Iedereen heeft een huishouden, en veel mensen hebben geen idee hoe ze het allemaal moeten organiseren. Daar wil ik heel graag bij helpen. Wat binnenkort wel op de planning staat, is dat ik volgend jaar een nieuw schoonmaakboek uitbreng. Daarnaast zal ik voor online super veel dingen doen en ga ik voor de Telegraaf ook leuke video’s maken. En niet te vergeten… ik sta aankomend jaar ook op de Huishoudbeurs!!

 

Benieuwd naar de tips van Zamarra?

3 handige schoonmaaktips voor de kerstdagen

- Vlog: Zamarra Kok geeft schoonmaaktips

Check voor meer schoonmaaktips het Instagramaccount van Zamarra Kok

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app