De Huishoudbeurs heeft dit jaar haar eigen soundtrack!

De Huishoudbeurs heeft dit jaar haar eigen soundtrack!

  • 29 januari 2019
  • Nicole - Beursmanager Huishoudbeurs
  • Column

De Huishoudbeurs heeft dit jaar haar eigen soundtrack! Speciaal voor onze fans, maar eigenlijk gewoon voor alle vrouwen in Nederland. Een te gekke song om straks keihard mee te zingen op de Huishoudbeurs, maar ook een liedje dat je energie geeft, een goede oppepper! En zeker in deze drukke Decembermaand kunnen wij vrouwen soms wel een oppeppertje gebruiken. Ik in ieder geval wel...

Druk druk druk

Zo is een vriendin van mij op 5 december jarig. Als er een lijst zou bestaan met de minst favoriete data om jarig te zijn, dan stond deze datum met stip bovenaan. Niemand heeft in deze drukke tijd aandacht voor je. Toen ze me vroeg wanneer ik tijd had om haar verjaardag te vieren, kon ik niet anders dan, 'volgend jaar' antwoorden. De laatste maand van het jaar, de decembermaand, heb ik het altijd zo druk dat ik geen moment voor haar kon vrijmaken. De maand begon standaard met het verzinnen en kopen van cadeautjes voor in de schoen en voor pakjesavond. Toen eenmaal die klus geklaard was, kon ik ook nog de surprise en gedicht van mijn oudste zoon in elkaar flansen omdat hij daarvoor een week ziek was geweest. Sowieso was iedereen om me heen ziek, behalve ik.

Hectiek in december

Sinterklaas hebben we net het land uit gezwaaid, de platgestampte pepernoten uit het tapijt gezogen en van het weekend gaan we een kerstboom kopen. Ik stel me dan altijd zo’n mooi familiemoment voor waar alle kinderen geduldig meehelpen onder het genot van een kopje warme chocolade melk met op de achtergrond vrolijke kerstliedjes die uit de speakers galmen. Nou, of ik moet me vergissen, maar volgens mij speelt deze scene zich alleen in Hollywoodfilms af. In ieder geval niet in onze huiskamer.

Op school wil ik mezelf ook graag van m’n beste kant laten zien en heb ik me opgegeven om een avondje de school te versieren. Weer een avond opgeslokt en weer geen tijd om de verjaardag met mijn vriendin te vieren. Als klap op de vuurpijl heb ik een paar maanden geleden ook nog kaarten voor het theater besteld voor een gezellig avondje uit met m’n man. What was I thinking? Dat ik hier wel tijd voor had? Op een vrijdag midden in december? Tussen alle feestdagen, kerstborrels en de hectiek die daarbij komt kijken in. Nou ja, oppas regelen en afvinken maar.

Ode aan de Nederlandse vrouw

Naast deze extra drukke maand, gaan de andere activiteiten ook gewoon door. Mijn jongste zoon blijkt een voetbaltalentje te zijn, die twee dagen in de week om 16.00 uur naar voetbaltraining gebracht moet worden. Tja, je wilt de ontwikkeling van je kind niet in de weg staan. Maar hoe dan? Ik werk vier dagen in de week. 

Waarschijnlijk is dit een herkenbaar verhaal voor vele vrouwen. Af en toe denk ik wel eens, wordt het allemaal wel gezien wat we hier voor elkaar aan het boksen zijn? En toen kwam Marcel Harteveld dus met zijn muzikale Ode aan de Nederlandse vrouw. Toen ik dat nummer hoorde werd ik helemaal warm van binnen, ik kreeg een glimlach van oor tot oor op m’n gezicht. Zo herkenbaar en zo fijn dat we gezien worden. Dank je wel Marcel. Dat had ik net even nodig :)

Fijne en vooral relaxte feestdagen! 

 

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app