Avondje schuiven

Avondje schuiven

 

Door welke aspecten laten we ons leiden als het om de indeling van een huis aankomt?
Bij veel huizen staan zaken al vast als het om de indeling van de benedenverdieping gaat. Vroeger gingen we nog gezellig met een paar meter coaxkabel de kamer door waardoor het mogelijk was de TV eens op een andere plek te zetten. Tegenwoordig werken we alle kabels netjes weg waardoor we weinig mogelijkheden over hebben om eens voor een andere positie van de tv te kiezen.

Als je naar de indeling van je zitkamer kijkt zou je eerst moeten beslissen wat je er graag wilt doen, op welk tijdstip en met wie? Vaak laten we ons leiden door wat de architect of projectontwikkelaar ons oplegt, waardoor we eigenlijk niet meer onderzoeken op welke wijze we echt gebruik zouden willen maken van de ruimte. Misschien zit je wel elke dag een kop koffie te drinken bij het raam waardoor een tafel daar beter zou passen dan een bank of grote stoel. De juiste maatvoering is dan van groot belang om toch al je favoriete functies kwijt te kunnen.
Wanneer er in huis beslissingen genomen moeten worden over maatvoering, gaat het er dikwijls te voorzichtig aan toe. Dit komt natuurlijk doordat te groot nooit goed uitpakt, en daardoor met “te klein” nog wel te leven valt mocht het toch een vergissing zijn.

De grootte van meubels
Een interieur moet je eigenlijk heel primair bekijken en opbouwen, het heeft namelijk een aantal pijlers nodig om krachtig over te komen. Laat een bank, een tafel met stoelen en wellicht een kast de hoofdrol spelen, de rest is bijzaak! Zorg dan ook dat je deze aspecten wat groter koopt dan je op voorhand zou denken. Denk vooral niet: wat kleiner geeft mij meer ruimte en mogelijkheden, want het maakt je interieur juist onrustig!

Vloerkleden
Een vloerkleed zorgt voor een verzamelplaats van gelijke functies en zorgt voor rust. Hierdoor wordt het een van de belangrijke pijlers en geeft het binnen het kleed weer wat mogelijkheden de meubels wat “losser ”neer te zetten. Denk niet in vaste maten, maar pas de maat van een kleed juist aan aan wat je erop kwijt wilt, óf laat het gelijk lopen aan een kast of muurdeel.

Stopwandjes
Een klein wandje van 1 meter hoog en een desgewenste breedte kan er net voor zorgen dat je je eettafel anders neer kan zetten of een bank midden in de ruimte kwijt kan. Schilder dit wandje in dezelfde kleur als je muren en hij past zo in je interieur. Door de hoogte van 1 meter blijft het ruimtelijke aspect behouden en overzie je de ruimte.

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app