Winterdip? 5 Tips om jezelf op te laden

Winterdip? 5 Tips om jezelf op te laden

 

De dagen worden kouder en donker en de winter doet langzaamaan zijn intrede. Dit in combinatie met stress op je werk of drukte thuis kan ervoor zorgen dat een winterdip op de loer ligt. Heb jij last van een winterdip, dan kun je wel wat tips gebruiken om jezelf weer makkelijk op te laden.  

Wij geven je 5 tips...

Je hoofd leeg maken

Iets wat je makkelijk kunt doen om jezelf op te laden, is je hoofd leeg maken. Het kan zomaar zijn dat je hoofd vol zit met dingen die je thuis of op je werk nog moet doenwat ervoor zorgt dat je maar geen rust krijgt. Om dit te verhelpen kun je bijvoorbeeld een lijst maken van al je to do's. Zet ze vervolgens in een prioriteitenlijst. Wat blijkt? Er zijn een heleboel dingen die veel minder spoed hebben, dan je op voorhand dacht.

Meer bewegen

Bewegen kan even een fijne manier zijn om jezelf wat meer energie te geven. En wat je dan doet om in beweging te blijven, dat maakt eigenlijk niet zo veel uit zolang je maar in beweging bent. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere wandeling.  Soms geeft 10 minuten wandelen al even een goeie boost. Sowieso is buiten zijn een goede manier om een winterdip tegen te gaan. Ook een uurtje in sportschool, op de fiets of in het zwembad, kan je al rust en een voldaan gevoel geven.

Genoeg slaap

Zorg ervoor dat je genoeg slaap krijgt. Zeker als je een drukke dag hebt gehad waarbij je veel werk hebt verzet, is het fijn om een goede nachtrust te hebben. Zo kan je er de volgende dag weer met de volle 100% tegen aan! Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat je tussen de 6 en 8 uur slaap per nacht nodig hebt.

Voldoende drinken

Mensen bestaan voor ongeveer 70% uit water en om je energielevel op peil te houden is het dan ook belangrijk dat je voldoende vocht binnenkrijgt. Bij een tekort aan vocht kan je je suf en futloos voelen. Voel je je vermoeid, drink dan even een extra glas water. NOg beter is het om dagelijks een flesje water bij je te hebben. Immers voorkomen is beter dan genezen.

Positief

Geef je winterdip geen kans en schrijf elke dag drie dingen op waarvoor je dankbaar bent. Een postieve mind en dankbare gedachtes houden de winterdip op afstand!

- Een gezonde leefstijl in vijf stappen
- Een reis door de wereldkeukens 
- 8 Tips om fris voor de dag te komen

 

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app