3 tips om je weerstand te verhogen

3 tips om je weerstand te verhogen

 

Naast dat een goede weerstand ervoor kan zorgen dat je minder snel ziek wordt kan het er ook voor zorgen dat ook klachten van korte duur en minder heftig zullen zijn. Een goede weerstand kan dus helpen met sneller herstellen als je je niet lekker voelt. Er zijn een paar dingen die ervoor kunnen zorgen dat je weerstand wat aan de lage kant is. Dit kan zijn door stress, slaapgebrek of te weinig beweging. Wij hebben 3 tips voor jullie om te zorgen dat je weerstand beter wordt.

Zorg dat je genoeg vitamine binnenkrijgt

Denk hierbij aan vitamine C en D. Vitamine D krijg je in de zomer natuurlijk wat makkelijker binnen dan in de winter. Mocht je hier nou toch niet genoeg van binnen krijgen kan je dit uit bijvoorbeeld voeding halen. Dit zit bijvoorbeeld in vette vis en eieren. Als dit niet lukt kan je ook altijd nog supplementen bij slikken. Dit geld eigenlijk ook voor vitamine c. Je lichaam maakt dit zelf niet aan dus het is erg belangrijk dat je dit uit voeding probeert te halen, hiervoor kan je ook eventueel weer supplementen voor nemen.

Beweeg genoeg

Nu hoef je niet gelijk de sportschool in te duiken maar zorg ervoor dat je dagelijks genoeg beweging krijgt. Zo kan je buiten gaan wandelen of fietsen. Ook kan je natuurlijk thuis een kleine work out doen. Dit verbetert de bloedsomloop en dus ook weer je weerstand. Ook helpt beweging je vaak te ontspannen en zo slaap je ’s avonds ook weer wat beter.

Goed in je vel

En als laatste zorg ervoor dat je goed in je vel zit. Dit klinkt misschien cliché maar is toch erg belangrijk. Als je minder goed in je vel zit ervaar je bijvoorbeeld meer stress. Doe dus vooral dingen waardoor je je goed gaat voelen. Dit is natuurlijk voor iedereen heel persoonlijk maar zo kan je bijvoorbeeld een leuke film kijken, een goed boek lezen of beginnen aan een nieuwe hobby!

Ook leuk om te lezen:

- 4 tips om productiever thuis te werken.
- Hoe onderhoud je je tuinmeubelen het beste?
- Met 3 tips klaar voor de lente.
 

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app