Home & Garden

9x inspiratie voor een prachtig herfsthuwelijk

woensdag, 29 juli 2020

Met het prachtige gouden licht, de spectaculaire kleuren en de heerlijke frisse lucht, is de herfst een steeds populairder seizoen om te trouwen. Voor stellen die een huwelijk in de herfst plannen verzamelden wij onderstaande inspirerende tips. Of zoals ze wel eens zeggen: “It’s all in the details…”

Rustiek boeket

Ga voor een rustiek boeket met witte en licht-oranje rozen, enkele rode herfstbladeren en aangevuld met eucalyptus en blauwe besjes.

Knusse vuurkorven

In de herfst kan het aan het einde van de dag soms nog heerlijk zijn om onder een dekentje buiten te zitten. Zet buiten enkele vuurkorven met wat bankjes & plaids er omheen en deel marshmallows op een stokje uit. Gegarandeerd een succes!

Gekarameliseerde appels

Voor de zoetekauwen onder ons: een lekkere snack voor tussendoor. Bij de jongere huwelijksgasten valt dit ook zeker in de smaak.

Sfeerlantaarns

Creëer een knusse, warme sfeer door kleine metalen of koperen lantaarns met waxinelichtjes op tafel te zetten. Let wel dat de lantaarns niet té groot zijn, zodat men nog wel de persoon tegenover zich kan zien. Grote lantaarns zijn leuk om in hoekjes bij elkaar te plaatsen, of hang ze buiten in de bomen voor een dromerig geheel.

Houten tafelnummers

Voor een rustieke touch gebruik je houten tafelnummers, bijv. een blokje hout met het nummer er op geschilderd of een kaartje met het tafelnummer erin.

Verrassende kleurencombi

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar een prachtige combinatie juist voor in het najaar zijn de kleuren zacht lila, oud roze, leliegroen en wit. Laat dit bijvoorbeeld terugkomen in de jurken van de bruidsmeisjes, in de bruidstaart of in de bloemen op tafel.

Siertakken met lichtjes

Het gebruik van veel kleine lichtjes geeft een prachtig effect. Versier takken met lichtjes en zet deze in een grote glazen vaas. Des te meer (verschillende) vazen met siertakken, des te leuker!

Herfstige cocktails

De leukste drankjes zijn vaak drankjes speciaal voor de gelegenheid gemaakt, denk dus aan heerlijke herfstige cocktails als een Pumpkin Pie Martini of een Vodka Fall met sinaasappel en kaneel. Ook leuk als welkomstdrankje op de receptie!

Paraplu’s

Helaas, we kunnen er niet omheen… De kans dat het regent is in de herfst natuurlijk best aanwezig. Zorg dus dat er in ieder geval genoeg paraplu’s aanwezig zijn. Kies voor doorzichtige exemplaren, dit kan zelfs op de foto’s nog een leuk effect geven! Tip: paraplu’s kun je gewoon huren. Handig, want dan zit je vervolgens niet met een berging vol paraplu’s!

Ook leuk om te lezen:

DIY - Sfeervolle verlichting voor in de tuin