Life & Living

4 tips voor de gevoelige hond en kat

vrijdag, 7 december 2018

Heeft jouw hond of kat wel eens last van onrust, stress of vuurwerkangst en weet je niet wat je daaraan kunt doen? Met deze 4  tips help je jouw huisdier om wat rustiger te worden tijdens moeilijke periodes.

Tip 1: Voeding

Met de juiste voeding kan je voor meer rust in het honden- of kattenlijf zorgen. Een voorbeeld hiervan is Prins Resist:

De unieke Resist-kruidenmix is speciaal samengesteld om honden en katten te ondersteunen tijdens moeilijke periodes. De kruiden zorgen voor meer zuurstof in het bloed zodat organen beter functioneren, en voor meer rust in het honden- en kattenlijf.De Resist-voedingen zorgen bovendien voor een algehele conditieverbetering, te zien aan een gezonde, glanzende vacht en een optimale spijsvertering. Voor optimaal resultaat wordt er aangeraden om enkele weken voor een stressvolle periode te beginnen met de voeding.

Tip 2: Verspreid het avondeten van je huisdier over een langere tijd.

Is je huisdier erg gefocust op vuuurwerk? Verspreid dan het avondeten van je huisdier over een langere tijd. Dieren die hongerig zijn worden minder snel afgeleid en doordat ze de hele avond telkens wat eten hebben zij minder aandacht voor het vuurwerk.

Tip 3: Train je hond

Je kan je hond zelf een vuurwerktraining geven. Hoe? Download zelf vuurwerkgeluiden bijvoorbeeld via YouTube. Zet het vuurwerkgeluid eerst op een sterkte die de hond niet eng vindt, beloon het niet bang zijn door zijn favoriete spelletje met hem te spelen. Zo kan je een koppeling leggen tussen de onaangename geluiden en het leuke spel. Als dit goed gaat, zet dan het geluid iets harder.;

Tip 4: Reageer niet overdreven

Als jij angstig reageert, doet je huisdier dat ook. Het dier krijgt daardoor namelijk bevestigd dat er iets mis is en dat zijn angst terecht is. Probeer je daarom zo normaal en kalm mogelijk te gedragen. Dat betekent niet dat je het dier moet negeren, behandel hem zoals je dat normaal ook doet.

Hulp nodig?

Heb je advies nodig over hoe je het beste om kunt gaan met stress of (vuurwerk)angst van je huisdier of wil je meer weten over Resist-voedingen? Het Prins CareTeam staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden!