Opbouw

Er is helaas deze editie geen mogelijkheid tot vervroegd opbouwen of lossen.

Wanneer kan ik opbouwen?

Dinsdag 12 februari 08:00 - 22:00

Woensdag 13 februari 08:00- 22:00

Donderdag 14 februari 08:00 - 22:00

Vrijdag 15 februari 08:00 - 17:00

Let op! In het Elicium hal 13 start de opbouw op woensdag 13 februari om 08.00 uur.

Exposanten die gebruikmaken van uniforme standbouw en paviljoens mogen hun stands inrichten vanaf:

Donderdag 14 februari 08:00 - 22:00

Vrijdag 15 februari 08:00 - 17:00*

Let op! Exposanten die gebruik maken van een door de organisatie ingericht paviljoen of special hebben speciale inrichttijden die met de organisatie van tevoren moet worden afgestemd.

*Standoplevering is vrijdag 15 februari 2019 om 17.00 uur.  I.v.m. het leggen van het gangpadtapijt moeten alle gangpaden verplicht leeg en schoongemaakt zijn. Na 17:00 uur mogen er ook géén zware voorwerpen meer over de gangpaden in verband met de kans op beschadiging van het tapijt.

Registreren personeel

Tijdens opbouw en demontage is RAI Amsterdam alleen toegankelijk met een geldige toegangsbadge. U dient al uw standbouwers en toeleveranciers digitaal te registreren voor Huishoudbeurs 2019.

Registreer uw op- & afbouwpersoneel »

Na voorregistratie via RAI Security krijgt u per email uw inloggegevens waarmee u opbouw- en demontagepersoneel kunt registreren. Na registratie ontvangt elke geregistreerde persoon een digitale voucher. Deze dient men uit te printen en mee te nemen naar een registratiepunt voor opbouw en demontage van RAI Amsterdam. Op vertoon van de voucher krijgt men een persoonlijke opbouw en demontagebadge welke toegang biedt tot de beurslocatie tijdens op- en afbouw. De registratiepunten zijn geopend vanaf de 1e opbouwdag (dinsdag 12 februari).

Locaties registratiepunten voor opbouw en demontage:

 • Entree P9 (zowel binnen als in een portocabin)
 • Hospitality Crew Center (balies)
 • Inbrengdeuren: 1.2, 1.19, 3.8, 4.18, 7.1, 10.7.

Uw stand

Een stand dient te voldoen aan de volgende eisen: zelfdragende zij- en achterwanden, frieslijsten met Naamsvermelding, vloerbedekking en verlichting. Dit alles op een nette manier afgewerkt. Alle tentoon te stellen producten en reclamematerialen dienen zich te bevinden binnen de stand. Wordt de stand door de organisatie niet als representatief gezien, dan kan deze de stand laten aanpassen op kosten van de exposant.

De door u gehuurde standruimte is op de vloer gemarkeerd in de kleur roze.

Ja. Exposanten worden verzocht hun standontwerp zo spoedig mogelijk in te zenden aan standdesign@rai.nl, indien u dit nog niet heeft gedaan.

Let op! Er wordt in verband met het nieuwe handhavingsbeleid streng gecontroleerd door stadsdeel Zuider Amstel op etagebouw, tribunes en verhoogde vloeren (hoger dan 50 cm). Vraag schriftelijk zo spoedig mogelijk goedkeuring aan via de webwinkel bij 'vergunningen > etage- en tribunebouw'.

Heeft u opbouw- en afbouw dagstroom besteld? Dan kunt op de volgende tijden rekenen op stroom op uw stand:

Dinsdag 12 t/m donderdag 14 februari 08.00 – 22.00 uur

Vrijdag 15 februari 08.00 – 17.00 uur

Heeft u voor tijdens de beurs dagstroom besteld? Dan kunt op de volgende tijden rekenen op stroom op uw stand:

Zaterdag 16 februari 07.00 – 18.00 uur, zondag 17, 18 ,19, 20 februari van 10.00 – 19.00 uur.

Donderdag 21 en vrijdag 22 februari 10.00 - 23.00, zaterdag 23 februari 10.00 - 19.00 uur en zondag 24 februari 09.00 - 18.00.

Heeft u producten die ’s nachts gekoeld moeten worden, neem dan contact op met Exhibitor Services, T 020 549 19 28.

Het is niet toegestaan om in wanden van de uniforme stand te boren, schroeven, nieten en spijkeren. Indien u toch producten aan de wanden wilt bevestigen, dient u dit in overleg te doen met Exhibitor Services, exhibitorservices@rai.nl. Ontstane schade door het niet nakomen van deze instructies is volledig op eigen risico en wordt in rekening gebracht bij de exposant.

Parkeren, laden/lossen, bevoorrading

Laden en lossen en aanvoer van goederen is tijdens de opbouw voor vrachtwagens alleen mogelijk via de P5 en P9! Personenauto’s kunnen via de garages P1/P2/P3/P4. In P4 kunt u de lift naar 4.0 nemen en vervolgens de logistieke route achter Strand Zuid langs. In P2 kunt u de lift nemen naar 1.2.

Daarnaast zijn de volgende punten ook van belang voor alle voertuigen:

 • Wanneer u de maximale lostijd overschrijdt en u uw voertuig niet verwijderd, zijn wij genoodzaakt om deze op uw kosten weg te slepen:

  • Auto’s tot 1,90m hoog bedragen € 275,-.
  • Auto’s hoger dan 1,90m en busjes en bakwagens bedragen € 475,-.

  Na betaling van deze kosten, wordt uw auto vrijgegeven.

 • Voor het vervoeren van goederen zijn er in de RAI geen karren beschikbaar. Als u deze nodig heeft, dient u deze zelf mee te nemen.

Let op: tijdens de opbouwdagen van de Huishoudbeurs is de P5 laad-en los platformen voor de opbouw en demontage, en dus geen parkeerlocatie.

Parkeren tijdens de opbouw van de Huishoudbeurs 2019 is gratis.

Bekijk het verkeersplan van de Huishoudbeurs 2019 voor een goed en duidelijk overzicht. 

Bekijk de aanrijroutes voor P1-P3, P2-1-2 en P4

De inbrengdeuren per segment/hal zijn verschillend:

 • Home Sweet Home (hal 1) – inbrengdeur 1.2
 • Fashion & Beauty (hal 12) – inbrengdeur 12.2
 • Food & Drinks incl. Cheers! (hal 7) – inbrengdeur 7.16 en beperkt 7.1
 • The Hangout (hal 13) – inbrengdeur ‘Elicium beneden’ en ‘Elicium Werkterras’
 • Shop till you drop (hal 1) – inbrengdeur 6.4
 • Family & Fun (hal 2) – inbrengdeur 1.2

Bekijk het overzicht met inbrengdeuren.

Tijdens Huishoudbeurs 2019 bieden wij u “Premium Priced Parking”. Indien u voorafgaandaan de beurs een premium priced parking dagkaart of abonnement bestelt, kunt u te allen tijde parkeren op de parkeerterreinen direct bij RAI Amsterdam. Oók als de borden langs de snelweg aangeven dat P-RAI vol is.

Geen premium priced parking abonnement? Dan kunt u parkeren op de externe parkeerterreinen en wordt u met een gratis shuttlebus snel naar RAI Amsterdam gebracht. U kunt de diverse soorten parkeerkaarten en abonnementen bestellen via het Exposantenportaal onder categorie ‘Parkeren'. >Deze link zet u door naar de webwinkel.

Let op! Het is de laatste beursdag zondag 24 februari niet mogelijk te parkeren op de P5/P8/P9P10 in verband met afbouw vrachtverkeer. Deze gereserveerde premium priced parking abonnementen zijn dan geldig in de parkeergarages P1/2/3/4. Als u de auto laat staan, wordt deze op uw kosten weggesleept! (€ 150,-).

Wanneer en hoe kan ik mijn stand bevoorraden tijdens op- en afbouw en tijdens de beurs?

De bevoorrading van stands is slechts toegestaan buiten openingsuren voor het publiek en wel 's morgens tussen 08.00 - 10.00 uur. In overleg met RAI Amsterdam, Event Management bestaan er meer mogelijkheden.

T 020 549 11 10/1111. Ivm bevoorrading; zie inbrengdeuren plattegrond.

Let op! Dit is niet mogelijk voor zware pallets, daar deze de vloerbedekking in de hallen beschadigen.

Piccolo Service

Donderdag 14 en vrijdag 15 februari van 08.00 tot 15.00 uur helpen collega’s van onze logistieke partner D.B. Schenker u graag met het brengen van uw spullen naar de stand. Meld u hiervoor in de parkeergarage P4. Zondag 25 februari van 18.30 tot 21.30 uur helpen collega’s van onze logistieke partner D.B. Schenker u graag met het brengen van uw spullen naar de auto. Meld u hiervoor in de parkeergarage P4.

Geld storten

Geld storten is mogelijk. Indien u het aanvraagformulier in de webwinkel invult, dan zal Front Office contact met u opnemen. Indien u het aanvraagformulier instuurt gaan wij ervan uit dat u met de voorwaarden en de 2,5% kosten akkoord gaat.

Vuil afvoeren

De exposant is verplicht het afval, af te (laten) voeren. Indien u dit via RAI Amsterdam wenst te regelen, dient u gebruik te maken van het betreffende bestelformulier in de webwinkel. Vuilniszakken, niet bij RAI Amsterdam betrokken, zullen niet door de schoonmaakdienst worden meegenomen.

Relaties uitnodigen

Als exposant kunt u tickets/toegangskaarten Huishoudbeurs bestellen voor €10,05 (excl. BTW) per stuk. Zie in de webwinkel onder categorie ‘Toegang & Parkeren’.

Flyeren

Flyeren buiten uw stand is verboden en kan een boete tot gevolg hebben. Voor extra promotiemogelijkheden buiten uw stand kunt u contact opnemen met Media Solutions, T 020 – 549 30 10.

Speciale activiteiten

Speciale activiteiten op stands, zoals productpresentaties, optredens en shows, worden uitsluitend toegestaan indien hiertoe schriftelijk toestemming is gevraagd bij de organisatie. U kunt dit doen via het Exposanten Portaal onder het kopje “Speciale activiteiten”. Hier vindt u het formulier Speciale activiteiten op de stand.

Scoor maximaal in de pers

Uw nieuws is belangrijk voor de pers. U kunt uw persberichten uploaden in de digitale perskamer via het exposanten portaal onder het kopje ‘Gratis publiciteit’. Deze worden direct op onze website (www.huishoudbeurs.nl) gepubliceerd.

Muziek

Voor wat betreft muziek gebruik op uw beursstand, zowel live als ook mechanisch, versterkt of onversterkt dient altijd van te voren toestemming te worden gevraagd dmv het invullen van het geluidsplan en dit aan te geven bij de vereniging Buma Stemra.

Zie ook regels & informatie over het gebruik van geluidsinstallaties.

Rookbeleid

De RAI heeft een rookbeleid, in navolging van de Europese tabakswet is ook RAI Amsterdam per 1 juli 2008 rookvrij. Het rookverbod geldt in alle RAI-gebouwen, inclusief cateringlocaties en parkeergarages. , en is ook van toepassing op het gebruik van e-sigaretten. Voor rokers zijn buiten bij de entrees speciale rookzones gecreëerd.

Exposantendiner

Jazeker, in Europafoyer 2 vind het exposantendiner plaats op donderdag 21-2 en vrijdag 22-2. Meer informatie hierover is te vinden in het Exposanten Portaal of bij de Exhibitor Service desk in de entrees.

Demontage

De demontagetijden van de Huishoudbeurs zijn als volgt:

Zondag 24 februari 18:30-23:30

Maandag 25 februari 07:00-22:00

Dinsdag 26 februari 07:00-17:00

M.u.v. exposanten in het Elicium, hal 13 staan hebben alleen afbouw op zondag 24 februari en op maandag 25 februari.

Let op: exposanten die gebruik maken van uniforme standbouw dienen hun stand vóór zondag 24 februari 22.00 uur te ontruimen

Huishoudbeurs 2020

Tijdens de beursperiode bieden wij u de mogelijkheid om in te schrijven voor Huishoudbeurs2020 (22 februari – 1 maart 2020) tegen een aantrekkelijk tarief. Voor meer informatie bel Irini Lapidakis 06-21867126 of mail i.lapidakis@rai.nl

Organisatie

Tijdens de gehele opbouw en beursperiode is het projectteam bereikbaar in het Organisatiekantoor in de entree van hal 8 (entree F).

Beurs Manager

Nicole Babay                                              T 020 549 22 39

Event Operations Manager

Astrid den Dunnen 020 549 22 34

Assistant Event Operations

Romee de Jong T 020 549 11 83

Sales Team

Irini Lapidakis T 020 549 22 78

Barbara Tjen T 020 549 31 47

Marielle Beekman T 020 549 31 46

Brand Marketing Manager

Petra IJmker 020 549 31 30

Alarmtelefoon T 020 - 549 12 34