Exposant aan het woord: Jon Otten van Weleda

Weleda Huishoudbeurs - exposant aan het woord

Weleda nam afgelopen jaar voor het eerst deel aan de Huishoudbeurs. Wij vroegen Jon Otten, Event Manager bij Weleda, meer over hun deelname, waarom het voor Weleda zo waardevol is geweest en, belangrijker nog, of het tot de gewenste resultaten heeft geleid.

Deelname aan een grote consumentenbeurs is natuurlijk leuk maar ook spannend en kan zeker vooraf de nodige twijfels oproepen. Hoe was dit bij jullie?

Over het algemeen passen onze producten bij een publiek dat een bewuste levensstijl heeft. Sinds een paar jaar heeft de Huishoudbeurs daar een speciale categorie voor in het aanbod (Happy & Healthy). Maar juist omdat dit dan een gesegmenteerde plek op de beurs krijgt, trekt dat segment meer de bezoeker met een bewuste levensstijl aan en mis je nou juist die grote massa. Tijdens onze deelname op de Huishoudbeurs wilden we ons richten op de grote massa en minder op onze gebruikelijke doelgroep. Een stap/uitdaging waar we eerder nog niet klaar voor waren, in 2018 wel!

Wat heeft jullie overtuigd om deel te nemen?

De naamsbekendheid van ons merk groeit hard. Voor ons was nu de tijd rijp om ons merk bij een breder publiek onder de aandacht te brengen.

"Ik had concrete wensen voor onze locatie op de beursvloer. Het team van de Huishoudbeurs heeft mij hierbij goed kunnen helpen!"

Zijn jullie tevreden met het uiteindelijke resultaat?

Ja! We zijn zeer tevreden over onze beursresultaten. Tuurlijk, zoals bij iedereen is het nooit zeker wat het betekent voor het resultaat voor  op de lange termijn,  maar voor nu zijn we zeer tevreden over onze deelname aan de Huishoudbeurs!

Jullie wilden graag de grote massa bereiken. Is jullie merk een match met het grote publiek gebleken?

Ja zeker. Het heeft ons verrast dat veel bezoekers écht interesse toonden in de meerwaarde van ons merk. Mijn hoop is dat na de laagdrempelige aanschaf van een verantwoord product op de beurs, de klant uiteindelijk geactiveerd wordt om een volgende keer in ieder geval iets bewuster te kiezen. Een zaadje planten voor een betere wereld!

Meer weten? Onze salesafdeling  denkt graag met u mee om uw doelstelling(en) inzichtelijk en realiseerbaar te maken. 

Neem direct contact op.

"Het heeft ons verrast dat veel bezoekers echt interesse toonden in de meerwaarde van ons merk."