Recepten Hoofdgerecht Lunch

Zomerse couscous salade

maandag, 29 mei 2017

‘Zomers en gezond hoofdgerecht’

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

- 150 gram couscous
- 75 gram feta
- Hand vol amandelen
- 2 perziken
- 1 avocado
- ½ komkommer
- ½ bouillonblokje (groente)
- Paar takjes munt
- Citroensap

Zo maak je het:

1. Snijd de perziken in partjes en de komkommer in plakjes.
2. Snijd de avocado doormidden, verwijder de schil en de pit en snijd de avocado in stukjes en doe ze in een schaaltje.
3. Voeg wat citroensap toe (zo verkleurd de avocado niet).
4. Kook water, voeg de couscous in een pan of kom en giet het kokend water over de couscous. Roer het geheel totdat de couscous gaar is.
5. Hak de muntbladeren fijn en voeg de perzik, komkommer en munt toe aan de couscous.
6. Voeg nu ook de avocadoblokjes toe. Serveer de couscous met de amandelen, feta en de stukjes muntbladeren.

De couscous kan zowel koud als warm gegeten worden!

Tip! Vervang de amandelen eens door falafelballetjes.