Hoofdgerecht Lunch

Pompoensoep

maandag, 24 oktober 2022

Soepliefhebbers opgelet! Dit is een heerlijk herfstrecept voor pompoensoep. Lekker als lunch, tussendoortje, als voorgerecht of als maaltijd met een salade ernaast.

Dit heb je nodig (4 personen):

  • Pompoenvlees, 750 gram
  • Aardappelen, 100 gram
  • Uien, 2 stuks
  • Kippenbouillon, 1 liter
  • Ras el hanout kruiden, 2 theelepels
  • Olijfolie, zout & peper

Zo maak je het:

Verwijder de zaadjes van het vruchtvlees dat je uit de pompoen hebt geschept. Schil de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Snijd de uien fijn en fruit ze in een pan met een beetje olie. Roer de ras el hanout kruiden erdoor en voeg dan de pompoen en aardappel toe. Giet de bouillon erbij en laat 20 minuten zachtjes koken. Met een staafmixer kun je de soep pureren naar smaak: grover of helemaal glad. Eventueel zout en peper toevoegen

Voor een geheel vegetarische soep kun je de kippenbouillon vervangen voor groentebouillon. Eet smakelijk!