Gebak & nagerecht Recepten

Gezonde gevulde speculaastaart

woensdag, 11 november 2015

Het is weer Sinterklaas en wat is er nou beter dan een Gezonde gevulde speculaastaart!?

Wat heb je nodig?:

  • 250 gr speltmeel
  • 100 gr amandelmeel
  • 100 g kokosolie
  • 1 ei
  • half zakje bakpoeder
  • 3 eetlepels speculaaskruiden
  • 150 gr dadels
  • Witte amandelen ter decoratie

Bereidingswijze:

Doe de dadels de avond voordat je gaat bakken in een bak heet water, laat deze de hele nacht weken. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe 2/3e van de dadels samen met het amandelmeel in de keukenmachine tot het een plakkerig mengsel is. Zet dit mengsel even weg in de koelkast. Splits het ei en doe het eigeel in een apart bakje, zet deze even weg.

Voeg de rest van het ei samen met de rest van de dadels, het speltmeel, de speculaaskruiden, het bakpoeder en de kokosolie, meng dit goed door elkaar.

Vet de taartvorm nog even in met kokosolie. Verdeel het speculaasmengsel in twee delen. Met het eerste deel maak je de bodem, hierboven doe je het mengsel uit de koelkast. Hier bovenop doe je het tweede deel van het speculaasmengsel. Om het af te maken bestrijk je de bovenste laag met eigeel en strooi je er nog wat amandelen over. Zet de taart voor 25 minuutjes in de oven en geniet op 5 december van deze gezonde taart!