Hapjes Recepten

Garnalencocktail met komkommer

maandag, 24 oktober 2016

Ingrediënten voor 4 personen

Wat heb je nodig?
- ½ kleine komkommer, zonder zaadjes en in kleine blokjes
- 2 eetlepels verse dille, fijngehakt
- 75 gram waterkers, alleen de blaadjes
- 200 gram Hollandse garnalen
- 100 ml Griekse yoghurt
- 2 eetlepels olijfolie
- mespunt chilipoeder
- ½ sinaasappel

Hoe maak je het?
1. Voeg in een kom de komkommerblokjes met dille toe. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
2. Leg in vier rechte glazen een laagje van waterkersblaadjes, het mooiste is om whisky glazen te gebruiken.
3. Schep de helft van de garnalen erop en verdeel de komkommer (met dille) erover.
4. Schep de rest van de garnalen er op.
5. Roer de yoghurt los met de olijfolie en breng het sausje pittig op smaak met zout, peper en chilipoeder. Schep in elk glas een lepel van het sausje.

Tip: om een extra frisse smaak toe te voegen aan de cocktail, volg deze stappen:
1. Rasp 1 theelepel oranje schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Dit sap heb je nog nodig dus van het op in een kommetje.
2. Voeg bij de komkommerblokjes en dille de geraspte sinaasappelschil toe.
3. Maak de cocktail helemaal af met een schijfje sinaasappel in het glas gehaakt.