Ontbijt Recepten

Paasontbijt! 5x heerlijke recepten

donderdag, 9 april 2020

We kijken uit naar Pasen en dan natuurlijk vooral naar het traditionele Paasontbijt of de Paasbrunch! Wil je eens iets anders op het menu dan afbakbroodjes met een plakje kaas of worst? Dit zijn 5 heerlijke gerechten voor tijdens de paasbrunch.

Homemade eiersalade

Geen pasen zonder ei natuurlijk. Met deze homemade eiersalade gooi je hoge ogen. Heerlijk op een toastje of een broodje.

Wat heb je nodig?

  • 4 eieren
  • 1 appel
  • 1 rood uitje
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel bieslook
  • snuf kerrie
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout en peper

Hoe maak je het?

  • Kook de eieren in ongeveer 7 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan, pel de eieren en snijd ze in blokjes.
  • Snijd de appel en het rode uitjes in hele kleine stukjes.
  • Meng de eieren, appel en rode uien door elkaar heen.
  • Meng dit mengsel vervolgens met de yoghurt, mayonaise, bieslook, kerrie, het citroensap en een snuf zout en peper.

Ontbijtpizza

Pizza als ontbijt? Jazeker! Deze ontbijtpizza zit tussen een quiche en pizza in en je kunt er naar wens bijvoorbeeld nog groente aan toevoegen.

Wat heb je nodig?

  • 4 plakken croissantdeeg
  • 4 plakjes bacon
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels melk
  • verse bieslook
  • mozzarella

Hoe maak je het?

  • Verwarm de over voor op 200 graden.
  • Bak de plakjes bacon lekker knapperig in de koekenpan en laat het uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de 4 plakken croissantdeeg. Druk het deeg goed tegen elkaar aan en zorg aan de zijkanten voor een opstaand randje.
  • Kluts de eieren met melk en giet het mengsel over het deeg. Leg hierin de gebakken bacon.
  • Voor wat extra smaak garneer je de pizza met wat geraspte mozzarella en bieslook (en eventueel groente naar wens)
  • Bak de ontbijtpizza gaar in 20-25 minuten totdat de rand, het eimengsel en de bodem goed gaar zijn.

Bananenpannenkoekjes met chocopasta

Met maar 3 ingrediënten tover je deze brunch de lekkerste pannenkoekjes op tafel. De chocopasta maakt het helemaal af!

Wat heb je nodig?

  • 2 rijpe bananen
  • 4 eieren
  • Chocopasta

Hoe maak je het?

  • Meng de bananen met de eieren met de staafmixer of in de keukenmachine.
  • Verhit wat olie of boter in de pan en bak van het beslag kleine pannenkoekjes.
  • Smeer de pannenkoekjes op het bord in met een flinke klodder chocopasta.

Kaneelbroodjes

Speciaal voor de zoetekauw mogen deze kaneelbroodjes niet ontbreken. Onwaarschijnlijk simpel om te maken en onwaarschijnlijk lekker. Je kunt er eventueel nog rozijnen aan toevoegen.

Wat heb je nodig?

  • blok croissantdeeg
  • 1 ei
  • 75 gr bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels zachte bot

Hoe maak je het?

  • Verwarm de over voor op 200 graden.
  • Meng in een kom de suiker met de kaneel.
  • Rol het croissantdeeg uit en druk de naden weg zodat het deeg een geheel vormt.
  • Smeer de boter uit over het deeg en bestrooi het met het suiker/kaneel mengsel.
  • Snijd ongeveer 8 lange repen uit het deeg en rol ze luchtig op.
  • Bestrijk de kaneelrondjes met wat losgeknopt ei.
  • Bak ze in ongeveer 15 minuten af in de oven.

Gele paassmoothie

Een smoothie in de gele kleur van Pasen. Toepasselijk én gezond!

Wat heb je nodig?

  • 1 ananas
  • 1 mango
  • 200 ml kokoswater
  • Takjes munt

Hoe maak je het?

  • Snijd de ananas en mango in kleine stukjes.
  • Zet de helft van de ananasstukjes apart.
  • Meng en mix een halve ananas, de mango en het kokoswater in de blender
  • Schenk de smoothie in een glas en gebruik de overgebleven ananasstukjes on top en maak af met een muntblaadjes.

Ook leuk voor Pasen:

- Inspiratie voor Pasen