20 t/m 28 februari 2016

Veelgestelde vragen

De Huishoudbeurs vindt van zaterdag 21 februari tot en met zondag 1 maart 2015 plaats in Amsterdam RAI. Het adres is Europaplein 22, 1078 GZ Amsterdam.

Data en openingstijden

Zaterdag 21 februari 2015
Zondag 22 februari 2015
Maandag 23 februari 2015
Dinsdag 24 februari 2015
Woensdag 25 februari 2015
Donderdag 26 februari 2015
Vrijdag 27 februari 2015
Zaterdag 28 februari 2015
Zondag 1 maart 2015

Festival Fantastique is elke dag geopend vanaf 10.00 uur. NIEUW! Pasar Malam in hal 7.

11.00 - 18.00 uur
11.00 - 18.00 uur
11.00 - 18.00 uur
11.00 - 18.00 uur
11.00 - 18.00 uur
11.00 - 22.00 uur
11.00 - 22.00 uur
11.00 - 18.00 uur
11.00 - 18.00 uur

Toegangsprijzen

Aan de kassa
Online (tijdens de beurs)
Voorverkoop (tijdens de beurs)
Avondkaart (na 17.00 uur)*
Kinderen 0 t/m 4 jaar
Kinderen 5 t/m 12 jaar

€19,50
€16,50
€14,95

€10,50
GRATIS
€5,50

Je kunt een Huishoudbeurs entreekaart kopen via deze website en en in alle winkels van Blokker en Primera. T/m 20 februari 2015 kost een kaartje € 14,95. Vanaf 21 februari 2015 geldt het tarief van € 19,50 aan de kassa’s van RAI Amsterdam.

Via deze deze website kun je heel gemakkelijk online een kaartje kopen. In de bestelmodule geef je aan hoeveel kaarten je wilt bestellen. Na het voltooien van je bestelling ontvang je per e-mail een E-ticket. Dit is je toegangsbewijs, die vanaf je smartphone gescand kan worden of print het uit zodat je het kunt laten scannen bij de entree van de Huishoudbeurs. Je E-ticket heeft een unieke barcode die slechts eenmalig gebruikt kan worden. Het kopiëren ervan is zinloos.

Voor problemen bij het bestellen van een kaartje kun je mailen naar clientcare@rai.nl of of je kunt bellen met 020 549 13 33.

 Ja, de E-tickets kunnen ook vanaf de smartphone gescand worden.

Ja, je Huishoudbeurs entreekaart geeft je van 25 februari t/m 1 maart 2015 op dezelfde dag ook direct toegang tot de Negenmaandenbeurs.

RAI Amsterdam ligt op tien minuten lopen van treinstation RAI Amsterdam. RAI Amsterdam ligt aan de ringweg A 10 (Afslag S109 RAI) en beschikt over ruime parkeerfaciliteiten onder en rondom het gebouw. Ook op omliggende terreinen kan geparkeerd worden. Volg hiervoor de borden. Vanaf de omliggende terreinen vertrekken gratis pendelbussen naar de RAI. Deze pendelbussen rijden de hele dag en brengen je ook weer terug naar de parkeerplaats. Voor de Huishoudbeurs adviseren wij je zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Voor meer informatie: klik hier of kijk op www.9292ov.nl

Parkeren in en om het RAI gebouw kost € 20,00. Parkeren op externe terreinen van de RAI kost € 17,00. De snelste manier om bij RAI Amsterdam te komen, wordt op de aanvoerwegen aangegeven met verwijsborden. Als er op een extern parkeerterrein geparkeerd moet worden, worden er gratis pendelbussen ingezet die je naar de Huishoudbeurs brengen.

RAI Amsterdam beschikt over ruime parkeerfaciliteiten onder en rondom het gebouw. Echter, gezien het grote aantal bezoekers worden ook de parkeerterreinen aan de rand van Amsterdam ingezet. Volg de borden P-RAI. Voor meer informatie, klik hier. Vanaf de externe parkeerterreinen worden gratis pendelbussen ingezet naar de RAI.

Bestel bij je registratie meteen het unieke NS-retour. Voor slechts € 18,00 per persoon reis je met dit NS-dagretour 2e klas vanaf elk NS treinstation in Nederland naar het treinstation RAI Amsterdam.

Zodra de betaling binnen is, ontvangt je een aparte registratiebevestiging per e-mail, waarin een link zit naar de NS webshop (middels een couponcode). Deze couponcode dien je te activeren in de NS webshop (volg de directe link in jouw e-mailbevestiging). Jouw toegangsbewijs (e-ticket) in combinatie met een geldig legitimatiebewijs, is jouw geldige vervoerbewijs voor in de trein. Samen met een geldig identiteitsbewijs reis je (2e klas) op de gewenste dag, na 9.00 uur, naar Huishoudbeurs.

Ja, dat kan. Als je een email stuurt naar registreer@rai.nl dan ontvang je van hen een code, waarmee je een NS dagretour kunt bestellen.

Ja, diverse busondernemingen uit heel Nederland brengen je (bijna) van deur tot deur naar de Huishoudbeurs. Je kunt via www.sktb.nl een busonderneming zoeken die vanuit jouw plaats vertrekt. Op deze site staat ook informatie over de prijzen.

Ja, wanneer er een busreis geboekt wordt, kan er gelijk een entreekaart bij gekocht worden.

De busondernemingen bieden één prijs aan voor de busreis en entreekaartje. Er kan ook alleen een retourticket voor de busreis gekocht worden tegen een speciale prijs.

Nee, er zijn ook zelfstandige busondernemingen die reizen organiseren naar de Huishoudbeurs.

Ja dat mag, ben je invalide en in het bezit van een eigen rolstoel dan mogen jij en je begeleider naar binnen via entree C en K. Je hebt wel een toegangskaart nodig, je begeleider krijgt op vertoon van een invalide kaart een gratis kaart voor begeleiders. Deze kan je ophalen bij de kassa in de entree.

Uitzondering:

Wanneer je een rolstoel leent van RAI Amsterdam heeft je begeleider geen gratis toegang. Je dient dan beiden in het bezit te zijn van een entreekaart. De rolstoel haal je op bij entree D waar jij en je begeleider ook gelijk toegang hebben tot de beurs. Een rolstoel reserveren kan via frontoffice@rai.nl

De Huishoudbeurs is prima toegankelijk voor minder validen en rolstoel gebruikers. De gangpaden van de Huishoudbeurs zijn allemaal vlak en ruim opgezet. In het gebouw zijn liften en invalidentoiletten aanwezig. Mensen die in het bezit zijn van een officiële invalidenkaart kunnen zich melden bij de loge van de Congresgarage (P7). Deze is te bereiken door op de openbare weg de route 'Parkeren Congres' te volgen. Ook is het mogelijk om via de RAI een rolstoel in bruikleen te krijgen. Reserveren vooraf is noodzakelijk, stuur een e-mail naar frontoffice@rai.nl met:

naam, adres en woonplaats
datum en dagdeel dat je de Huishoudbeurs gaat bezoeken

Je dient een geldig legitimatiebewijs mee te nemen! Een uitrijkaart kost € 16,50

Een begeleider van een minder valide of een minder valide zelf kan altijd bij de RAI parkeren en op vertoon van de invalidenkaart bij de kassa een kaart van € 16,50 kopen.

Nee, in navolging van de Europese tabakswet is ook RAI Amsterdam per 1 juli 2008 rookvrij. Het rookverbod geldt in alle RAI-gebouwen, inclusief cateringlocaties en parkeergarages. Voor rokers zijn buiten speciale rookzones gecreëerd. Houd er rekening mee dat als je naar buiten gaat om te roken, je even een stempel haalt zodat je het beursgebouw weer in mag. Een stempel kun je halen bij de entrees.

Er zijn pinautomaten aanwezig. Je kunt bij de informatiebalies informeren in de diverse entrees naar de exacte locaties waar geld kan worden opgenomen. We raden je echter aan van te voren te pinnen in verband met de drukte.

Je kunt hiervoor contact opnemen met het algemene nummer van RAI Amsterdam, T 020 - 549 12 12, en vragen naar afdeling gevonden voorwerpen.

Blindengeleidehonden zijn altijd welkom in RAI Amsterdam. Tijdens de Huishoudbeurs zijn honden toegestaan mits ze zijn aangelijnd. We raden het echter niet aan, omdat het druk is en niet echt plezierig voor de hond.

Ja, dit kan in de verschillende EHBO ruimtes.

Verspreid over de hele beurs zijn er cateringpunten aanwezig. Daarnaast vind je een terras van La Place in Hal 2.

Zodra bekend is welke artiesten zullen optreden, publiceren we dit op de website en op de Facebookpagina (www.facebook.com/huishoudbeursrai). Daarnaast kun je tijdens de beurs een overzicht vinden van de optredens op het beursprogramma en op de RAI live schermen. Programma borden komen in de entrees te staan.

De lijst met exposanten van de Huishoudbeurs 2015 vind je hier.

Er is op de beurs een trolley- en tassenbewaarservice. Tevens zullen er kluisjes aanwezig zijn. Locaties hiervan kunt u terugvinden op de plattegrond. De kosten bedragen € 2,- per tas of trolley.

Workshops vinden plaats op het Creatief Paviljoen in hal 7, stand 07.400. Voor deze workshops kun je je niet inschrijven. De prijzen van de workshops verschillen per workshop. Binnenkort vind je alle creatieve workshops op onze website.

Bij de entree worden de plattegronden beschikbaar gesteld voor bezoekers.

Ja, op een beperkt aantal plaatsen op de beurs. De netwerknaam is HHB-NMB en je kunt inloggen met wachtwoord 'bezoeker'.

Voor een antwoord op je vraag kun je een e-mail sturen naar info@huishoudbeurs.nl. We proberen je zo snel mogelijk een antwoord toe te sturen.