Pluktuin bloemen boeket
Life & Living

De leukste lente uitjes in Nederland!

vrijdag, 12 april 2024

Ah, de lente is in het land! De bloemen beginnen te bloeien, de zon laat zich steeds vaker zien en de vogels fluiten vrolijk. Het is de perfecte tijd om eropuit te gaan en te genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Ben je op zoek naar leuke uitjes voor het hele gezin, met vrienden of met je partner? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In dit artikel delen we de leukste lente uitjes in Nederland en een paar mooie stedentrips, waaronder bekende klassiekers en verborgen pareltjes. Pak je agenda erbij en plan je ultieme lente avontuur!

1. Keukenhof
Keukenhof mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Met zijn prachtige bloemenpracht is dit de perfecte plek om te genieten van de lente. Wandel langs de vele bloemenperken en bewonder de kleurrijke tulpen, hyacinten en narcissen.

2. Pluktuin
Verschillende pluktuinen in Nederland bieden de mogelijkheid om zelf bloemen te plukken en te genieten van het buiten zijn. Het is een leuke en kleurrijke activiteit om samen met familie & vrienden te doen. En van mei tot november is er bijvoorbeeld een aardbeien pluktuin met een rondleiding en een ‘aardbeienknipdiploma’.

3. Vlindertuin Vlinders aan de Vliet
Stap binnen in de betoverende wereld van Vlindertuin Vlinders aan de Vliet. Laat je verrassen door de kleurrijke vlinders en de prachtige bloemen en planten.

4. Giethoorn
Het Venetië van het Noorden, Giethoorn, is een uniek dorpje waar je kunt varen door de idyllische grachten en genieten van de rust en natuur. Een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van de lentezon.

5. De Zaanse Schans
Breng een bezoek aan de Zaanse Schans en waan je terug in de tijd van authentieke houten huizen, molens en ambachtelijke werkplaatsen. Een historisch en schilderachtig uitstapje voor jong en oud.

6. Amsterdamse Bos
 Het Amsterdamse Bos is een groene oase midden in de stad en ideaal voor een wandeling, picknick of fietstocht. Geniet van de ontluikende natuur en de rust die het bos te bieden heeft. Als je van ver komt is het ook leuk om het te combineren met een dagje shoppen in het centrum van Amsterdamse.

7. Nationaal Park de Hoge Veluwe
In de lente is de natuur op zijn mooist in Nationaal Park de Hoge Veluwe. Maak een heerlijke wandeling of fietstocht door de uitgestrekte bossen en heidevelden en geniet van de prachtige omgeving.


De lente is ook een prachtig seizoen om te reizen binnen Europa. De temperaturen worden aangenamer, maar nog niet te warm, de bloemen beginnen te bloeien en de steden komen tot leven. Als je op zoek bent naar bestemmingen buiten Nederland om te genieten van de lente, hebben wij de perfecte steden voor jou geselecteerd. Van historische architectuur tot bruisende culturele scènes, deze steden hebben alles wat je nodig hebt.

1. Praag, Tsjechië
Praag staat bekend om zijn sprookjesachtige architectuur, kronkelende straatjes en levendige cultuur. Bezoek de prachtige Karelsbrug en geniet van het uitzicht over de rivier de Moldau. Maak een wandeling door de pittoreske wijk Mala Strana en bewonder de indrukwekkende Praagse Burcht. Vergeet niet om de traditionele Tsjechische gerechten te proeven in een lokaal restaurant en een drankje te doen in een van de vele bierlokalen. Tip: ga naar de Kruittoren en geniet van het panoramische uitzicht over de stad.

2. Sevilla, Spanje
Sevilla is een levendige stad vol kleur, geschiedenis en passie. Maak een wandeling door de betoverende tuinen van het Alcazar-paleis en bewonder de prachtige Moorse architectuur. Geniet van een flamencoshow in een van de vele tablao's en proef de heerlijke tapas in een gezellige tapasbar. Tip: maak een fietstocht door de schilderachtige straatjes van Sevilla en ontdek verborgen juweeltjes.

3. Wenen, Oostenrijk
Wenen is een stad vol elegantie, cultuur en geschiedenis. Bezoek de prachtige paleizen zoals Schloss Schönbrunn en Belvedere en maak een ritje in het reuzenrad van het Prater-park. Geniet van een klassiek concert in de beroemde Musikverein en proef de heerlijke schnitzels in een traditioneel restaurant. Tip: bezichtig het Kunst Haus Wien, het museum van de beroemde kunstenaar Friedensreich Hundertwasser.

4. Lissabon, Portugal
Lissabon is een van de meest charmante steden van Europa. Met zijn steile straatjes, kleurrijke tegelhuizen en prachtige uitzichten over de rivier de Taag is het een stad die je niet snel zult vergeten. Een ritje met de bekende gele tram 28 mag dan ook niet ontbreken tijdens je bezoek aan Lissabon. Tip: proef de beroemde Pastéis de Belém, een heerlijk roomgebakje dat je in de gelijknamige bakkerij kunt proeven.


Of je nu kiest voor een dagje uit in eigen land of een stedentrip in het buitenland, de lente biedt talloze mogelijkheden om te genieten van al het moois dat de wereld te bieden heeft. Dus pak je agenda erbij, plan jouw perfecte uitje!