Interview met Jet van Nieuwkerk

  • 30 maart 2017
  • Huishoudbeurs
  • Health

Jet van Nieuwkerk (27 jaar), wie kent haar niet? Jet schrijft als freelancers over alles wat te maken heeft met voeding, koken, restaurants en sport! En ze stond dit jaar voor het eerst op de Huishoudbeurs waar ze haar boeken ‘Het boek van Jet en Tips van Jet’ verkocht en wij spraken met haar af!

Wat is je favoriete ontbijt, lunch en diner?
Ik houd van variatie en ontbijt daarom ook niet elke dag hetzelfde. Na het sporten bak ik bijvoorbeeld graag een bananen pannenkoek. Dat is zo gemaakt hoor! Maar ik geniet ook heel erg van een speltboterham met avocado of een lekkere groenten smoothie!

En voor lunch?
Dan ga ik voor de salade, lekker met bonen, peulvruchten en bijvoorbeeld tonijn, maar een boerenomelet vind ik ook heerlijk!

’s Avonds vind ik een goede voedzame noodle soep heerlijk. Met veel groenten en een eitje!

En doe je ook wel eens aan een toetje?
Oh, ik ben gek op toetjes! Bijvoorbeeld Griekse yoghurt met honing en walnoten, yam!

Wat heb je altijd in huis?
Olijfolie van mijn oom uit Italië. En in de koelkast heb ik altijd chutney staan van mijn oma en natuurlijk veel groenten. En amandel melk, maar ook gewone melk voor mijn vriend waarvoor ik elke ochtend een koffie verkeerd maak!

Wat zijn je favoriete groentes? Hmm ik ben op dit moment in mijn curry periode geloof ik want ik ben op dit moment gek op paksoi en taugé.

En heb je er ook eentje die je liever overslaat?
Niet echt eigenlijk, maar als ik er toch een zou moeten kiezen zou ik gaan voor de champignons.

Wie is jouw grote voorbeeld?
Zonder twijfel is dat Jamie Olivier. Maar ook mijn oma! Jamie kookt ook altijd lekker vers, maar niet te streng. Daar houd ik van.

Heb je een favoriete supermarkt?
Jazeker, daardoor ben ik telkens aan het einde van het jaar blut want dat is Marqt haha!

We eindigen deze rubriek altijd met een tip voor de lezers. Wat is jouw tip?
Begin met variatie in je eetpatroon. Dat is zo belangrijk. Eet niet elke dag hetzelfde ontbijt maar varieer hierin. En nog een tip van mijn oma: eet doordeweeks alles in de helft en in het weekend normaal!

Deel dit artikel

Nieuwste Video

meer video's »