VEELGESTELDE VRAGEN

Waar en wanneer vindt de Huishoudbeurs plaats? [+]

De Huishoudbeurs vindt van zaterdag 15 tot en met zondag 1 maart 2015 plaats in Amsterdam RAI. Het adres is Europaplein 22, 1078 GZ Amsterdam

Wat zijn de openingstijden? [+]

 • 21 februari t/m 1 maart: 11.00-18.00 uur
 • 26 & 27 februari: 11.00-22.00 uur
 • Festival Fantastique is dagelijks vanaf 10 uur geopend.
 • Azië Pasar Malam Festival is elke dag geopend tot 22.00 uur, behlave op zondag 1 maart (18.00 uur)

Wat is de toegangsprijs van een Huishoudbeurs kaartje? [+]

 • Aan de kassa € 19,50
 • Voorverkoop (t/m 14 feb.) € 14,95
 • Avondkaart (na 18.00 uur) € 10,50
 • Kinderen 0 t/m 4 jaar GRATIS
 • Kinderen 5 t/m 12 jaar € 5,50
 • 65+ (aan de kassa) € 16,50
 • Groepen (v.a. 20 pers. aan de kassa € 14,95
 • VIP kaart € 59,-
De entreekaart geeft direct toegang tot de Huishoudbeurs en op dezelfde dag ook tot de Negenmaandenbeurs (25 februari t/m 1 maart 2015)
Op donderdag en vrijdag is de entree (DAGkaart) geldig van 11.00 – 22.00 uur. De AVONDkaart is alleen geldig van 17.00 – 22.00 uur.

Waar kan ik een entreekaart kopen? [+]

Je kunt een Huishoudbeurs entreekaart kopen via deze website en en in alle winkels van Blokker en Primera. Tot en met 20 februari 2015 geldt een korting van € 4,55, een kaartje kost dan €14,95. Vanaf 21 februari 2015 geldt het tarief van € 19,50 aan de kassa’s van Amsterdam RAI.

Hoe werkt het online bestellen van een entreekaart? [+]

Via deze website kun je heel gemakkelijk online een kaartje kopen. In de bestelmodule geef je aan hoeveel kaarten je wilt bestellen. Na het voltooien van je bestelling ontvang je per e-mail een E-ticket. Dit is je toegangsbewijs, dus print het uit zodat je het kunt laten scannen bij de entree van de Huishoudbeurs. Je E-ticket heeft een unieke barcode die slechts eenmalig gebruikt kan worden. Het kopiëren ervan is zinloos.

Ik heb problemen bij het online bestellen van een entreekaart. [+]

Voor problemen bij het bestellen van een kaartje kun je mailen naar clientcare@paylogic.nl of of je kunt bellen met 020 549 13 33.

Ik heb geen printer, kan ik E-tickets bestellen? [+]

Je kan alleen E-tickets bestellen wanneer je de tickets kunt uitprinten. Heb je thuis geen printer, dan kan je het proberen bij familie, vrienden, bibliotheek of andere openbare ruimtes met computer en printer. Lukt dit niet, dan kun je altijd nog een (papieren) toegangskaart kopen bij één van de vaste verkooppunten (Blokker of Primera).

Kan ik met mijn entreekaart van de Huishoudbeurs ook naar de Negenmaandenbeurs? [+]

Ja, je Huishoudbeurs entreekaart geeft je van 25 februari t/m 1 maart 2015 op dezelfde dag ook direct toegang tot de Negenmaandenbeurs.

Hoe bereik ik de Huishoudbeurs? [+]

Amsterdam RAI ligt op tien minuten lopen van treinstation Amsterdam RAI. Amsterdam RAI ligt aan de ringweg A 10 (Afslag S109 RAI) en beschikt over ruime parkeerfaciliteiten onder en rondom het gebouw. Ook op omliggende terreinen kan geparkeerd worden. Volg hiervoor de borden. Vanaf de omliggende terreinen vertrekken gratis pendelbussen naar de RAI. Deze pendelbussen rijden de hele dag en brengen je ook weer terug naar de parkeerplaats. Voor de Huishoudbeurs adviseren wij je zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Voor meer informatie: klik hier of kijk op www.9292ov.nl.

Welk adres kan ik gebruiken voor mijn navigatiesysteem? [+]

Europaplein, 1078 GZ Amsterdam.

Wat kost een parkeerkaart? [+]

Parkeren in en om het RAI gebouw kost € 20,00. Parkeren op externe terreinen van de RAI kost € 16,50. De snelste manier om bij Amsterdam RAI te komen, wordt op de aanvoerwegen aangegeven met verwijsborden. Als er op een extern parkeerterrein geparkeerd moet worden, worden er gratis pendelbussen ingezet die je naar de Huishoudbeurs brengen.

Waar kan ik parkeren tijdens de Huishoudbeurs? [+]

Amsterdam RAI beschikt over ruime parkeerfaciliteiten onder en rondom het gebouw. Echter, gezien het grote aantal bezoekers worden ook de parkeerterreinen aan de rand van Amsterdam ingezet. Volg de borden P-RAI. Voor meer informatie, klik hier. Vanaf de externe parkeerterreinen worden gratis pendelbussen ingezet naar de RAI.

Ik wil graag met de trein naar de Huishoudbeurs. Hoe gaat dat in z’n werk? [+]

Bestel bij je registratie meteen het unieke NS-retour. Voor slechts € 18,00 per persoon reis je met dit NS-dagretour 2e klas vanaf elk NS treinstation in Nederland naar het treinstation Amsterdam RAI.

 • Zodra de betaling binnen is, ontvangt je een aparte registratiebevestiging per e-mail, waarin een link zit naar de NS webshop (middels een couponcode).
 • Deze couponcode dien je te activeren in de NS webshop (volg de directe link in jouw e-mailbevestiging).
 • Jouw toegangsbewijs (e-ticket) in combinatie met een geldig legitimatiebewijs, is jouw geldige vervoerbewijs voor in de trein.
 • Samen met een geldig identiteitsbewijs reis je (2e klas) op de gewenste dag, na 9.00 uur, naar Huishoudbeurs.

Ik heb al een Huishoudbeurs toegangskaart. Kan ik dan alsnog gebruikmaken van het speciale NS dagretour? [+]

Ja, dat kan. Als je een email stuurt naar registreer@rai.nl dan ontvang je van hen een code, waarmee je een NS dagretour kunt bestellen.

Kan ik ook met een georganiseerde busreis naar de Huishoudbeurs toe komen? [+]

Ja, diverse busondernemingen uit heel Nederland brengen je (bijna) van deur tot deur naar de Huishoudbeurs. Je kunt via www.sktb.nl een busonderneming zoeken die vanuit jouw plaats vertrekt. Op deze site staat ook informatie over de prijzen.

Als ik met een busonderneming ga, kan ik dan ook gelijk een entreekaart bij hen krijgen? [+]

Ja, wanneer er een busreis geboekt wordt, kan er gelijk een entreekaart bij gekocht worden.

Is er een speciaal tarief wat inclusief entreekaartje en busreis is? [+]

De busondernemingen bieden één prijs aan voor de busreis en entreekaartje. Er kan ook alleen een retourticket voor de busreis gekocht worden tegen een speciale prijs.

Kan ik alleen via SKTB een busreis boeken? [+]

Nee, er zijn ook zelfstandige busondernemingen die reizen organiseren naar de Huishoudbeurs.

Ik zit in een rolstoel, mag mijn begeleider gratis mee naar binnen? [+]

Ja dat mag, indien je een eigen rolstoel bezit en op vertoon van je invalidenkaart is de toegang voor een begeleider gratis. De begeleider heeft wel een kaartje nodig, welke op vertoon van de invalidenkaart verkrijgbaar is bij de kassa van de Huishoudbeurs. Voor jezelf moet je uiteraard gewoon een toegangskaart kopen.

Wat zijn de voorzieningen voor minder validen / rolstoel gebruikers? [+]

De Huishoudbeurs is prima toegankelijk voor minder validen en rolstoel gebruikers. De gangpaden van de Huishoudbeurs zijn allemaal vlak en ruim opgezet. In het gebouw zijn liften en invalidentoiletten aanwezig. Mensen die in het bezit zijn van een officiële invalidenkaart kunnen zich melden bij de loge van de Congresgarage (P7). Deze is te bereiken door op de openbare weg de route 'Parkeren Congres' te volgen. Ook is het mogelijk om via de RAI een rolstoel in bruikleen te krijgen. Reserveren vooraf is noodzakelijk, stuur een e-mail naar frontoffice@rai.nl met:

 • naam, adres en woonplaats
 • datum en dagdeel dat je de Huishoudbeurs gaat bezoeken
Je dient een geldig legitimatiebewijs mee te nemen! Een uitrijkaart kost € 16,50

Een begeleider van een minder valide of een minder valide zelf kan altijd bij de RAI parkeren en op vertoon van de invalidenkaart bij de kassa een kaart van € 16,50 kopen.

Mag er in Amsterdam RAI gerookt worden? [+]

Nee, in navolging van de Europese tabakswet is ook Amsterdam RAI per 1 juli 2008 rookvrij. Het rookverbod geldt in alle RAI-gebouwen, inclusief cateringlocaties en parkeergarages. Voor rokers zijn buiten speciale rookzones gecreëerd. Houd er rekening mee dat als je naar buiten gaat om te roken, je even een stempel haalt zodat je het beursgebouw weer in mag. Een stempel kun je halen bij de entrees.

Zijn er in Amsterdam RAI ook pinautomaten aanwezig? [+]

Er zijn pinautomaten aanwezig. Je kunt bij de informatiebalies informeren in de diverse entrees naar de exacte locaties waar geld kan worden opgenomen. We raden je echter aan van te voren te pinnen in verband met de drukte.

Ik ben iets vergeten/kwijtgeraakt tijdens een bezoek aan Amsterdam RAI, waar kan ik terecht? [+]

Je kunt hiervoor contact opnemen met het algemene nummer van Amsterdam RAI, T 020 - 549 12 12, en vragen naar afdeling gevonden voorwerpen.

Mag mijn hond mee naar de beurs? [+]

Huisdieren zijn toegestaan echter dit wordt wel afgeraden. Door de drukte kan de hond hier onnodig veel stress van krijgen.

Kan ik kolven op de beurs? [+]

Ja, dit kan in de verschillende EHBO ruimtes.

Waar kunnen we iets eten of drinken? [+]

Verspreid over de hele beurs zijn er cateringpunten aanwezig. Daarnaast vind je een terras van La Place in Hal 2.

Hoe kom ik erachter of en wanneer mijn favoriete artiest optreedt?

Zodra bekend is welke artiesten zullen optreden, publiceren we dit op de website en op de Facebookpagina (www.facebook.com/Huishoudbeursrai). Daarnaast kun je tijdens de beurs een overzicht vinden van de optredens op het beursprogramma en op de RAI live schermen. Programma borden komen in de entrees te staan.

Welke standhouders zijn aanwezig op de Huishoudbeurs?

De lijst met exposanten van de Huishoudbeurs 2014 vind je binnenkort hier.

Is er een trolley- en tassenbewaarservice? [+]

Er is op de beurs een trolley- en tassenbewaarservice. Tevens zullen er kluisjes aanwezig zijn. Locaties hiervan kunt u terugvinden op de plattegrond. De kosten bedragen € 1,50 per tas of trolley.

Waar kan ik mij inschrijven voor een workshop en wat zijn de kosten hiervan? [+]

Workshops vinden plaats op het Creatief Paviljoen in hal 7, stand 07.400. Voor deze workshops kun je je niet inschrijven. De prijzen van de workshops verschillen per workshop.

Is er een plattegrond beschikbaar voor bezoekers? [+]

Bij de entree worden de plattegronden beschikbaar gesteld voor bezoekers.

Hoeveel kaarten kan ik bestellen? [+]

Via de website kunnen maximaal 20 kaarten tegelijk besteld worden.

Het antwoord op mijn vraag staat er niet bij. [+]

Voor een antwoord op je vraag kun je een e-mail sturen naar info@huishoudbeurs.nl. We proberen je zo snel mogelijk een antwoord toe te sturen.

^ Naar Boven